EFTERRÄTT
Moussen
Ingredienser:
3,5 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
170 gram mascarpone
Gör såhär:
Chokladmoussen: Koka upp grädden.Bryt chokladen i bitar och rör ut i grädden. Häll upp i en bunke och ställ kallt 8 timmar. Vispa chokladsmeten till ett fast skum. Vispa mascarponen i en separat bunke och rör sedan ner den i chokladsmeten.
Marinerade jordgubbar
Ingredienser:
vaniljstång
8 st basilikablad
2 dl socker
2 dl vatten
1 st liten nypa svartpeppar
16 st jordgubbar
Gör såhär:
Snitta vaniljstången på längden. Hacka basilikan grovt. Koka upp vaniljstången, basilikan, sockret, vattnet och svartpeppar till en lag. Häll upp i en skål, ställ i kylen och låt svalna. Ansa jordgubbarna och dela i kvartar. Vänd ner i sockerlagen och låt dem dra några timmar.
Kardemummaströssel
Ingredienser:
4 msk krossade digestivekex
3 msk vetemjöl
3 msk smält smör
3 msk socker
salt
malen kardemumma
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut kexsmulor, mjöl, smör och socker på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över kardemumma och en aning salt. Baka tills smulet fått lite färg. Rör om då och då så att allt blandas. Och håll koll så att det inte blir bränt.
Receptet kommer från matplatsen.