PHILADELPHIABULLAR
I helgen bakade jag philadelphiabullar och jäklar vad gott det var! Frös in de mesta så bara att säga till om ni vill komma över på en fika ;)
Bullarna
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så!).Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så!).Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
.
Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt
Kommentarer
Postat av: mammi :)
Men guud vad dom ser smarriga ut Maggan;)
Postat av: Marita
Vad duktig du är och de såg ju kanongoda ut ju.
Postat av: Marita
Händiga du och värsta bagaren ju. Ser ju kanongoda ut vettja.
Trackback