KANELBULLENS DAG

Dagen i ära måste man baka bullar, right? Dock var jag lite ivrig så bakade redan igår kväll, men här kommer receptet iaf:
 
 
Ingredienser:
13 dl vetemjöl 
1 dl strösocker 
1 tsk salt 
2 tsk kardemumma
150 gram smör 
1 paket jäst, 50 gram 
5 dl mjölk 
2 msk kanel
ägg till pensling  
pärlsocker

Gör såhär:
Värm mjölken och smör tills det blir fingervarm, 37°. Smula jästen över. Häll 1 dl av strösockret, salt och kardemumma i skålen samt det mesta av mjölet. Bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter, ca 5 minuter. Låt degen jäsa under lock i skålen till dubbel storlek, ca 30 minuter. Tag därefter upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt igenom den. Kavla degen till en platta, bred på smör och strö över sockrer och kanel. Rulla ihop och skär rullen i bitar. Ställ bullarna med snittytan uppåt på plåtar, täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
 
'
 
 
Värm under tiden ugnen till 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
 
 
Sätt in plåten mitt i ugnen, låt bullarna grädda i 5-10 minuter, tills de fått fin färg. Ställ bullarna på ett galler och låt svalna under bakduk.
 
 

Kommentarer
Postat av: stina

va gooooooooott:)

2013-10-04 @ 09:15:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0