MOROTSKAKA
Ingredienser:
Ca 3 dl morotspuré (koka upp morötter och mosa med en stavmixer, mycket godare än att ha rivna, det blir mycket saftigare)
3½ dl strösocker
2 ägg
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1½ dl rapsolja
Glasyren:
150 gram philadelphiaost
50 gram mjukt smör
3½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Smörj och bröa en rund bakform jag använde 2 avlånga brödformar. Skala morötterna och dela i små bitar. Koka mjuka och mixa sedan till en puré i matberedaren eller med mixer stav och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser separat (vetemjöl, salt, bikarbonat, kanel & vaniljsocker). Blanda försiktigt ner tillsammans med oljan. Vänd ner morotspurén och blanda till en slät smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter på 175 graders ugnsvärme.
Vispa philadelphiaost och smör krämigt, tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker. Låt stelna i kylen under tiden kakan kallnar, Glasera morotskakan med frostingen då den är helt sval. Förvara i kylen.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter på 175 graders ugnsvärme.
Vispa philadelphiaost och smör krämigt, tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker. Låt stelna i kylen under tiden kakan kallnar, Glasera morotskakan med frostingen då den är helt sval. Förvara i kylen.
Receptet hittade jag här
Kommentarer
Trackback