BIG BROTHER

Ligger i soffan helt slut efter en lång arbetsdag, började vid elva och slutade kvart över åtta. Kollar på bb, tycker inte det har varit så jätte bra i år hittills?! Hade flera avsnitt att se egentligen men kollar bara live programmet ist för då sammanfattar dem ju ändå det roligaste som hänt. Imorgon jobbar jag nio till sex. Och ja, har ett nytt jobb, började förra veckan i onsdags. Dock vill jag inte säga för mycket för inget är helt klart än, har inte skrivit på kontrakt eller så men om allt går bra och jag gör det så ska jag berätta om det :-) men man vet ju aldrig, inget känns helt säkert än! Nä nu ska jag fortsätta kolla bb sen ska jag gå och lägga mig, är galet trött. Godnatt.

MIN FÖDELSEDAG

I fredags hade jag en jätte mysig kväll med älskling. Han lagade tre rätters middag till mig och så fick jag snyggaste tränings leggingsen från better bodys som jag velat ha hur länge som helst! I lördags hade jag verkligen fullt upp hela dagen. Åkte runt med älskling och handlade osv inför kvällen, vi åkte även till stan och jag köpte ett par sjukt snygga byxor. Sen på kvällen kom mina fina vänner hit, vi förade här och sen drog vi till Garbo, väldigt rolig kväll och är så glad och tacksam för alla som kom och firade mig ❤️ Här kommer en liten bildbomb:





























❤️❤️❤️❤️❤️

KEBABRULLE

Hejsansvejsan! Har precis suttit och skrivit på inlämningsuppgift två som är bajs svår. Har iaf gjort två frågor, det får räcka för idag. Det är bara tre totalt så har bara en kvar, dock är den as stor så den räknas väl som typ 10 frågor egentligen men aaaja orkar inte ens sätta mig in i den just nu för den är sjukt jobbig. OMG kom på en as bra grej i skrivande stund. Den här sista frågan är som sagt väldigt svår och detta ska vara inlämnat på måndag. Problemet är att jag jobbar varje dag nu fram tills på lördag och då fyller jag år, så när ska jag hinna göra detta? Nej precis, kommer inte hinna. SÅ eftersom att jag fyller år kan någon smart människa som läser min blogg, som en födelsdagspresent, hjälpa mig med denna fråga!! Sjukt bra, en chans att ge en GRATIS present till mig liksom, WIN-WIN satt säga. Okej här är den:
 

Stansteknik AB köper hem plåtskivor (1000 x 2000 x 1 mm) till sin produktion av leverantören
Plåt AB. Vid leveransen läggs plåten på ett lager och produktionen hämtar plåtar kontinuerligt,
varefter bearbetning sker av plåten i olika maskiner i fabriken.

 

 
 

Stansteknik AB vill nu bestämma optimala orderkvantiteter (genom Wilsonformeln) av denna produkt och även gardera sig mot lagerbrister motsvarande en 98 % -ig säkerhet mot brist. Stansteknik AB producerar under 250 st. dagar av året och företaget räknar med att 1 arbetsvecka är 5 dagar eftersom företaget är stängt lördag och söndag. Prognosberäkningar (utifrån tidigare historiska data) visar att det varje dag förbrukas/efterfrågas 68 st. plåtskivor i produktionen (detta är förstås ett medelvärde). Man har också beräknat att efterfrågans standardavvikelse under ledtiden är 38 st. dvs. σ =38 st. Så efterfrågan varierar kring medelvärdet vilket motiverar att ett säkerhetslager behövs (alltså pga. osäkerhet i efterfrågan). Dock levererar Plåt AB utan problem,  dvs. alltid i tid och till rätt antal så inget säkerhetslager behövs pga. leverantören.Inköpschefen på Stansteknik AB har uppskattat ordersärkostnaden till 450 kr och lagerräntan till 25 %. Från beställning till leverans till kunden åtgår 2 arbetsveckor, dvs. ledtiden är 10 arbetsdagar (LT=10). Pris per plåt är 125 Kr.

 

Frågor (OBS! Tänk på att svara med enheter kr, st.):

 

a) Hur stor blir förbrukningen/efterfrågan under 1 år av plåten (dvs. hur många plåtar behövs
under 1 år)?
b) Bestäm en optimal orderkvantitet (inköpskvantitet) med Wilsonformeln, här har ni Wilsonformeln
c) Hur stor blir kostnaden för att beställa och lagerhålla under 1 år, dvs. totala ordersärkostnader
och lagerhållningskostnader under 1 år? (Bortse från säkerhetslagret)
d) Hur stort ska säkerhetslagret vara?
e) Bestäm en beställningspunkt
f) Hur stor blir medellagernivån (MLN)? (Obs enhet)
g) Hur stort blir medellagervärdet (MLV)? (Obs enhet)
h) Med de uppgifter du har nu, vad skulle du säga kapitalbindningen är i lagret uttryckt i kronor?
i) Hur förändras svaret i fråga b) om leverantören endast levererar med ”buntstorlekar”
(förpackningsstorlekar) om 200 plåtar i varje bunt?

 

 
 
 
 
 
Bara att börja räkna för eran del nu då :-) Annars då, igår beställde jag äntligen en ny mobil. Sen var jag och tränade med pappa också. Idag har jag hängt med Jessica, varit i kista och kollat runt lite. Sen köpte vi med godaste kebabrullen hem till mig och kollade OTH, nu har vi bara ETT avsnitt kvar att se, så himla sorligt. Nej nu måste jag sluta skriva, ska hänga lite med min nini, PUSS.

SÖNDAG

Sitter och pluggar logistik, har en inlämning som ska vara klar kl 08.00 imorgon och har 3 frågor (av 8) kvar, suck. Längtar tills nästa vecka, speciellt till nästa lördag för då fyller jag år och alla mina bästa tjejer kommer hit. Ska göra lite lättare tilltugg, snittar och sånt, Måste tänka ut nu i veckan exakt vad jag ska göra, har lite ideer redan så det kommer nog bli bra. Nu ska jag återgå till pluggandet, ville bara säga hej likzom, PUSS.

MARHOLMEN ❤️






















VECKAN










Lite bilder från de senaste dagarna. I lördags var vi ute ett gäng och åt middag på backstugan. Vi var även förbi public en sväng efter men jag jobbade i söndags så det blev en tidig kväll. Vi hade extra öppet på jam jam så jobbade mellan 12.00-18.45 vilket var sjukt segt för hade knappt ätit så fick årets huvudvärk i slutet :((((( I måndags mådde jag bara skit så den dagen orkar jag inte ens skriva om, är iaf sjukt glad och tacksam över att älskling kom till mitt jobb då, annars vet jag inte vad jag skulle gjort ❤️

Igår jobbade jag ockdå och jag fick även ett oväntat besök av Lovisa, var evigheter sen så det var jätte kul att få krama om henne och höra att allt var bra :-) Efter jobbet fixade jag lite grejer var bla på gymmet och sen spenderade jag kvällen hos jessipessi. Vi åt god middag och kollade på idol och OTH, ztandarrd.

Idag började jag morgonen med ett besök hos psykologen (tänkte inte ens skriva om detta först men a då vet ni). Det var min första tid men det kändes bra.. Eller när jag var där var det jobbigt, satt och grät hela tiden iprincip men efter jag varit där kändes det väldigt skönt. Har en tid snart igen så känns bra att jag kommit igång med detta nu. Idag är det även ett år sen min fina morfar gick bort så var med mamma och Fredrik och la en ros vid hans minnesplats och tände ett ljus i kyrkan ❤️

FREDAG

Fredag igen då, varför går tiden så snabbt? Den här veckan har jag bara jobbat och fixat med massa grejer för skolan. Hade ont i halsen två dagar också, dock känns det bättre nu, var hemma och vilade så antar att det aldrig hann "bryta ut". Sitter på tunnelbanan påväg till Hammarby sjöstad, ska träna och sen hem till Frida och luncha. Efter det ska jag till jobbet, börjar vid två.

 

Annars händer det inte ett skit. Det här året började så himla bra men nu är allt bara helt sämst. Försöker alltid vara positiv och tänka att det vänder, att det finns en mening med varför saker är som dem är osv. Men orkar inte tänka så längre, ger upp snart, allt är bara skit.

 

Något som jag iaf ser fram emot är att åka till Marholmen på torsdag. Vi brukar vara där varje sommar men inte denna så blev en vecka nu på hösten istället. Dock ska jag inte stanna hela veckan utan bara från torsdag- söndag men det ska bli så himla mysigt. Älskar att vara där! Nu måste jag spara mitt batteri så jag kan pumpa lite musiq på gymmet, ska köra ben. Ha en fin fredag ❤️


112 AINA

 
Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg. Jag har varit ledig i lördags och då blev det en riktig chill dag. Tog en morgon PW, var förbi Jessica en sväng, tränade och sen var jag och älskling och åt en sjukt god buffé på sundbyberg inn. Dem hade thai, sushi och mongolisk (haha tror det hette så orkar inte googla), den var iaf sjuk fräch måste jag säga och jätte god!! Visste inte ens att de hade buffé där men dit lär vi iaf gå fler gånger :-) Igår var jag ute hela dagen i åkersberga och var statist i 112 Aina. Var med i två scener, en av dem tror jag inte att jag kommer synas så mycket med den första scenen kommer man nog se mig tydligt höhö, men dem är ju bara halvvägs med inspelningen så lär ju dröja ett bra tag innan det sänds. Idag har jag kört ett rygg och bicepass i min nya snygga tröja jag fick av älskling i present. Den är från better bodys, dem har verkligen dem snyggaste träningskläderna ❤️❤️ Nu är jag påväg till jobbet, jobbar till stängning som vanligt!

RSS 2.0