TRÖTT KANIN



 
Jag var så trött att jag inte ens orkade ta mig till mitt hus, däckade vid ingången / paddan 

TORSDAG

Godmorgon! Vaknade för en stund sen och tänkte börja plugga lite. Asså åh jag har inte tränat på hela veckan!! Har typ känt mig lite sjukt men ändå inte så har hållt mig hemma så det har inte "brytit ut" iaf så det är bra, kommer väl antagligen inte ens bli någon träning förrens söndag? Jag vet att vissa inte ens tränar alls eller bara kanske någon gång i veckan men jag är van vid att träna flera gånger i veckan och mår bra av det därför det inte känns så bra för mig när det blir såhär. Men det positiva är att jag både hunnit med mycket i skolan samt att fixa det mesta här hemma, det är bara vardagsrummet kvar att städa nu. Längtar som fan till imorgon eller a till på kvällen på morgonen ska jag till skolan och ha muntlig redovisning och det längtar jag inte till direkt haha, men nu måste jag sätta igång med plugget, ha en bra dag!
 

HAVING FUN

- Ey yo neggas!
 
- Sitter och dricker lite te
 
- Och pluggar ekonomi
 
- Hänger inte riktigt med i svängarna asså..
 
- Hejråååååå

MÅNDAG

Godmorgon! Har varit vaken sen älskling gick till jobbet imorse så har legat och pluggat med min dator i sängen. Klockan kvart över 9 börjar en handledning som jag måste se, ekonomikursen är sjukt svår så hoppas lite kommer klarna då. Annars då, har ont i halsen? Har druckit en stor kopp te nu på morgonen, om jag blir sjuk nu vet jag inte vad jag gör, skulle vara så jäkla typiskt! Ska ju ha min födelsedagsfest på fredag och igår var vi och köpte all mat, snacks osv. Det sköna var att vi köpte huuuur mycket grejer som helst 3 stora papperspåsar fulla men vi hade en 25 % rabatt på hela köpet och över 100 spänn i pant så det blev "bara" 900 någonting, men då köpte vi ju lite mat för veckan och så också :-) Men a skulle ju vara så jäkla typiskt om man skulle bli sjuk tills dess. Idag är det ju måndag vilket innebär sjukgymnasten och KBT, eftersom att jag har lite ont i halsen också så blir det nog ingen träning utan bara hem och plugga efter.
 
"Låt min päls vaaaara"
 

HAHAHA


MIN LÖRDAG

 
Okej vet att jag har bombat min blogg ikväll, typ stalkat mig själv? Nej men kände att jag behövde ta igen min dåliga uppdatering. Idag har jag iaf tränat (ni ba näha?), pluggat (ni ba vaaaa äre sant) och sen har jag även varit på middag hos pappa, han hade gjort god mat och jag tog med mig efterätt (den berömda kladdkakan) gästerna (läs: kenneth) slickade rent formen så tror den gick hem! Sov så jäkla dåligt inatt, vaknade av att älskling skakade mig för jag skrek, drömde mardröm, hatar de. Så har gått och gäspat hela dagen, ska försöka somna lite tidigare idag så jag är utvilad imorgon, för då väntar en hel dags plugg, träning, samt handling inför veckan och min födelsedags fest. Puss och godnatt.    

MOROTSKAKA

 
Ingredienser:
Ca 3 dl morotspuré (koka upp morötter och mosa med en stavmixer, mycket godare än att ha rivna, det blir mycket saftigare)
3½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1½ dl rapsolja
 
Glasyren:
150 gram philadelphiaost
50 gram mjukt smör
3½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:
Smörj och bröa en rund bakform jag använde 2 avlånga brödformar. Skala morötterna och dela i små bitar. Koka mjuka och mixa sedan till en puré i matberedaren eller med mixer stav och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser separat (vetemjöl, salt, bikarbonat, kanel & vaniljsocker). Blanda försiktigt ner tillsammans med oljan. Vänd ner morotspurén och blanda till en slät smet. 
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter på 175 graders ugnsvärme. 
Vispa philadelphiaost och smör krämigt, tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker. Låt stelna i kylen under tiden kakan kallnar, Glasera morotskakan med frostingen då den är helt sval. Förvara i kylen.
Receptet hittade jag här

LOVE THIS OUTFIT

 
Var i kista igår för att kolla ut lite saker som jag önskar mig av älskling i födelsedags present. Gick in en sväng på hm och hittade detta, så jävla snyggt! Dock köpte jag bara byxorna (man måste ju vara ekonomisk) för tänkte ev ha dem på min födelsedag, tycker det är sjukt snyggt med mönstrade grejer.

PITABRÖD

Ingredienser:

8 dl vatten
1 paket jäst
1 msk olivolja
1 msk salt
2 L vetemjöl
 
Gör såhär:
Blanda vatten, jäst, olivolja och salt i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta till degen blir seg och blank och släpper bunkens kanter. Låt jäsa ca 30 min.
 
Haha såhär ska en riktigt bra jäsning se ut / proffset
 
Tag sedan upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en rulle, dela den i 24 delar och forma varje del till en centimetertjocka runda kakor. Låt jäsa under handduk på en plåt ca 20 minuter. Sätt på ugnen på 275 grader. Vänd på bröden och grädda dem i den varma ugnen i ca 6-7 minuter.

 
Låt bröden sedan svalna på galler under en handduk. Pwefekt att frysa in och ta fram när man behöver :D Vi brukar fylla dem med tsatziki, salami, tomat, lök och hallumie, super gott!!
 
 
Receptet hittade jag här

SAMSUNG CHROMEBOOK

Har helt glömt bort att blogga om detta men förra veckan fick jag en ny dator av älskling, så nice. Perfekt att plugga på och ta med sig, den väger bara 1 kg. Plus att den är snygg. Älskar den.

BLANDADE KÄNSLOR

Jag gillar faktiskt hösten, det är mysigt med tända ljus, att det börjar massa bra tv program (läs: idol), det är fint när löven skiftar i olika färger och man kan ligga inne en hel helg och ha filmkväll utan att få dåligt samvete. 

Det känns som att den här hösten har blivit som en nystart för mig. Har hållit igång bra med styrketräningen sen jag kom hem från marholmen, har gått upp 3 kg sen i sommras.. vet att mycket är fett men förhoppningsvis är det lite muskler också :-) Sen har jag gått 3 gånger på KBTn nu och det känns väldigt bra. Sen tog jag äntligen tag i att kolla upp mitt knä förrut så har ju även börjat gå hos sjukgymnasten. Och tillsist har även skolan dragit igång ordentligt igen och jag börjar få in de vanliga rutinerna.

Det känns som att saker och ting äntligen går i en positiv riktning, för den här våren och sommaren har varit den jobbigaste perioden för mig någonsin. Så jag är bara glad att allt det är över, kanske därför jag tycker det känns skönt med hösten. Sen har jag fortfarande vissa dager då jag känner mig nedstämd och allt känns jobbigt, speciellt nu efter morfar gick bort, men jag kämpar på och försöker att se saker positivt även om det inte är lätt alla gånger. Jag längtar tills den dagen då jag kommer må 100% bra igen, för det ska jag göra, allt går bara man vill, det gäller bara att aldrig ge upp ❤

FREDAG DEN 13:E

Började morgonen med ett pass på gymmet, bröst och biceps. Känner att jag blivit starkare i biceps men bröst.. Händer inte ett skit? Orka. Sitter på tåget påväg till skolan, har varit kissnödig sen centralen typ och är snart i rönninge.. kommer jag kunna hålla mig eller kommer vi få läsa på aftonbladet imorgon om en 21 årig tjej som kissade på sig på pendeltåget, ja det återstår att se. Nej men dricker ju typ 2 flaskor vatten när jag tränar och sen proteinshake efter så inte konstig att man blir kirrenödig likzom. Det borde finnas toaletter på pendeln?!?!?? 

Ska iaf träffa min grupp klockan 11 och gå igenom en inlämningsuppgift som är tills nästa fredag (som att jag inte hade nog att göra..) sen är det övning mellan 13-15 men funtar på att skita i den och kolla när den kommer upp på nätet istället för ligger efter som fan och kommer ändå inte fatta vad dem snackar om. 

Hoppas ni får en bra fredag ❤ 

JOBBIGA DAGAR

Godkväll! Ligger i sängen och ska snart sova. I tisdags gick min morfar bort. Det känns så overkligt även fast han varit sjuk länge. Antar att man bara inte vill inse att man förlorat någon som man älskar. Förrutom det har jag inte haft någon dator så har kommit efter rejält mycket i skolan, så känner mig sådär lagom stressad över allt. Men fick min nya dator i tisdags och idag har jag iaf lyckats kolla på 3 föreläsningar så "bara" 4 kvar att se innan måndag och typ hundra uppgifter att räkna i boken men a, det löser sig nog. Har även hunnit med en lunch med lillis och Willan idag samt ett pass på gymmet, har varit väldigt aktiv idag med andra ord.

Jag, morfar och mamma på marholmen ❤


THE DAYS

Men tja! Vet att min uppdatering varit kass de senaste dagarna men här är iaf lite av det jag haft för mig:

Hängt med Ulrika i stan efter skolan

Ätit lunch på stan med mammi 


Pluggat!!


Här ligger paddisen och chillar under min stol, han ska alltid vara där man är ❤

Hängt på Hellströms med bästis

Massa träning med älskling som vanligt :D

Ätit massa nyttiga grejer..

.. och onyttiga :D och kollat på prison break.

Har också varit och kollat på en ny dator och klippt paddans klor, han ser så jäkla arg ut här haha, plutten ❤


Ja, vi sover med många kuddar, frågor på det?

Fick ett par örhängen av älskling också, så fina :-)

Kom nyss hem från min terapi och nu ska jag äta frukost, göra matlådor och sen åka till jobbet. Ska jobba mellan 12-17 sen hem och plugga, äta och kolla idol. Älskar att det är slutaudition nu, tycker det är de roligaste!

QUOTE

 
Okej min dator är officiellt död nu. Kommer inte ens in på his.se så kan inte plugga.. Så måste skaffa en ny dator, snarast. Annars då, imorse var jag och spände tandställningen och troligtvis kommer jag att få ta bort den i vår, yey! Nu är jag påväg till stan för att äta lunch med mamma och sen ska vi hälsa på morfar. Efter det ska jag till sjukgymnasten och sedan gymmet :-)

RUNNING

Åh jag som inte skulle stressa? Den här morgonen har inte varit annat än stress. På nått sätt lyckas jag alltid förtränga att min dator är från stenåldern och att man måste starta den typ en timme innan den ska användas så den kan ladda klart.. Så tog sjukt lång tid (och det var precis så jag hann) att skriva ut åhörarkopiorna till föreläsningen, sen hade jag 4 min på mig att springa till tåget, hann precis.
 
Sen gick bara tåget till centralen idag (för att Obama är här ehh..) vilket gjorde att tåget blev sent så var tvungen att springa till pendeln som jag självklart missade precis och nu har jag ont i halsen för att jag var tvungen att springa så snabbt :P och så kommer jag komma försent, love my life!

HEYA

Idag har jag hängt med Frida, hon flyttade till Hammarby sjöstad förra veckan och jäklar vilken fin lägenhet :-) efter att ha spanat in den drog vi ner till gymmet, hon är body pump instruktör och ville köra igenom ett pass innan hennes premiär på fredag så körde med henne, så kul (och nice att ha en personlig instruktör likzom) dock kunde jag inte köra ben-låtarna på grund av mitt knä och bröst körde jag igår så kände direkt att jag inte alls orkade så mycket men annars körde jag på bra och Frida var grym! Nu ligger jag på soffan och segar, har en bröddeg som håller på att jäsa, ska göra pitabröd till middagen ikväll (haha vi äter alltid så sent? aja), mycket godare att göra själv, lägger upp recept på det någon dag så ni kan vara lika grymma som jag (åh nej ofrivilligt rim). Puss.

NATTIS

 
Varför går tiden så jäkla fort? Nu har en till vecka gått och skolan börjar nästa vecka, skolan som jag redan gått ett år på, sjukt. Jag har redan haft min tandställning i 4 månader och den här månaden fyller jag 22 år. Ibland vill jag bara stanna tiden och hinna ehh.. andas.
 
Har förresten kört på med seriösa och bra styrkepass i 2 veckor nu, känns så jäkla bra! Tränar ju för det mesta med älskling och han är så grym, bäzta. Blev ju nästan bara cardio förrut och kändes bara som att jag stod och trampade på samma ställe, utvecklades inget i min träning och hade inga mål eller någon motivation så allt kändes bara tråligt. Nu däremot, är (för det mesta) hur taggad som helst innan gymmet och  mitt mål är att bli starkare i kroppen, är trött på att vara en klenis hehe. Hoppas bara min motivation fortsätter att hålla i sig under hösten, men det tror jag :-)
 
Igår när vi var på gymmet och jag körde marklyft skulle vi se hur mycket jag kunde ta och a gjorde faktiskt en på 65 kg, dvs lite mer än min vikt, så det går frammåt iaf. Sen behöver jag ju inte nämna hur lång tid det kommer ta innan jag ens blir lite stark i axlar och bröst (mina svagaste muskelgrupper) men a, jobbar på det likzom. Nu är det dags för lite skönhetssömn och imorgon ska jag träffa Frida som äntligen har flyttat till Stockholm, godnatt ❤

RSS 2.0