PÅVÄG TILL JOBBET

 

Hej på er! Igår jobbade jag mellan 12-19.15 men det var nice för sista timmen kom Jessica och hängde med mig. Efter det drog vi och åt på subway och efter det drog vi till mosse backe (haha utestället alltså ;)) och drack 2 cider, sen drog vi hem, ska ju jobba idag och finns inget ovärdare än att komma bakis till jobbet så 2 st fick räcka!

Imorse var jag och älskling ute på promenad och så köpte vi med oss god frukost hem :) nu sitter jag på tuben ska till ringen och fixa med mina linser (massa strul som vanligt) och sen ska jag jobba mellan 12-16. Hoppas ni får en trevlig lördag ❤


ORKAR INTE.

Alla säger att vi har så jävla bra sjukvård i Sverige, fuck it! Har fan aldrig fått riktigt bra hjälp när jag mått dåligt, men det kanske är för att jag är ung? Dem verkar inte ta mig "seriöst". Jag är så jävla trött på allt just nu så nu skiter jag fan i det här, jag får må dåligt för jag får ju ändå inte någon jävla hjälp.


VITCHOKLAD MUFFINS

 

Ingredienser:
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
150 g smör
100 g vit choklad

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda ägg och socker poröst och smält smöret. Blanda ihop mjöl, bakpulver salt och vaniljsocker i en separat bunke. Blanda sedan ner smöret med ägg och sockerblandningen och varva sedan mjölken med mjölblandningen så det blir en jämn smet. Häll slutligen ner hackad vit choklad. Häll upp till hälften i muffinsformar (som helst ska stå i en muffins plåt) och ställ sedan in i ugnen i ca 15 min.

Hittade receptet på internet någonstans har inte kvar sidan dock. Det skulle egentligen blivit cupcakes men som ni ser på den första bilden blev min frosting helt fail så det fick bli muffins istället, men det var gott det med :D
Men nästa gång jag gör dessa kommer jag nog prova att ha 100 g mjölkchoklad i också, yummie.

 

 


GISSA VAR JAG ÄR?

Hehe hos tandläkaren faktiskt, ska spänna tandställningen. Men visst är det fint här? Känns inte som en tandläkarmottagning :P


ASSÅ.....

Om jag var lack över tentan jag inte klarade innan så är det inget mot vad jag är nu, fick den inn-scannad och skickat till min mail och guess what, var 0,5 poäng ifrån att klara den!? Ett halvt jävla poäng!!!!!! Give me a fucking break.


LEDIG DAG

Hej på er! Ligger fortfarande i sängen och drar mig men ska strax kliva upp. Igår efter att ha ätit lunch med pappa och Amanda (sjukt gott vare) så var jag och älskling och storhandlade sen på kvällen kom Amanda hit och vi hade DH kväll med chips och dipp :D Idag ska jag träna, fixa lite här hemma osv. Hoppas ni får en bra dag :-)

 

Min mat igår, sjukt god!

LYCKA

Våran klass har en grupp på facebook och så fort något tentaresultat kommer upp så skriver alltid någon det där, vilket fall så imorse skrev Anneli att tentaresultatet kommit. Asså jag tror inte ni förstår hur nervös jag blev när hon skrev det, blev typ illamående, bajsnödig, kissnödig, svimfärdig (osv) på samma gång. Ali kom precis förbi också och han undrade vad det var med mig haha fick iaf gå iväg och kolla resultatet och sekunderna innan man trycker är fan inte okej alltså och sen när det står: G blir man gladast i hela världen, typ. Nej men var en sån jävla lättnad att jag klarade denna för:
1. Hade inte orkat ha 2 omtentor.
2. Nu kan jag chilla hela veckan på marholmen (denna tenta låg samma vecka!!!!)

Nu är jag påväg hem från jobbet, skulle egentligen hem och städa men vafan de får vänta det är ju fint väder och grejer, plus att jag är glad och då vill man inte förstöra humöret genom att åka hem och städa.. hehe så ska möta pappa i sumpan och äta lunch nu. Är sjukt hungrig (som vanligt). Tjoooo!


GODMORGON!

Vaknade vid 5 imorse och kunde inte somna om. Kan iofs bero på att igår när jag kom hem från jobb och träning (typ halv 10) så åt vi middag och sen somnade vi. Så vid 5 hade jag liksom sovit 6 timmar och alltid när jag vaknar efter 6 timmar är jag pigg. Bestämde mig iaf att dra till gymmet. Blev ett grymt ryggpass as jobbigt då, as skönt nu. Körde lite mage sen crosstrainern i 20 min också. Nu är jag på jobbet och ska strax öppna skönt att ha träningen gjord och bara kunna dra hem och chilla (läs: städa) sen när jag slutat. Ha en fin dag ❤


PRUTT JAM JAM

Är på jobbet nu och väntar på att klockan ska bli 7 så jag får stänga. Hatar btw att jobba 12.30-19.15 för jag äter innan jobbet sen har jag liksom ingen rast så vid 4-5 är jag ju svinhungrig? Detta resulterar till att jag tänker "okej jag kan ta typ 2 godisar så jag orkar stå här till kl 7 utan att dö av hunger" men det blir aldrig 2 godisar det blir typ 10 godisar (MINST) och lite glass osv. Detta betyder att jag brutit 2 avtal som jag hade med mig själv:
1. INTE äta på jobbet (godis alltså att ta med en morot hemifrån är liksom okej).
2. Vara nyttig denna vecka.
Fan jag suger.


SÖNDAG

Vet att min uppdatering har sugit de senaste dagarna på vafan det har ju varit midsommar och grejer. I torsdags hängde jag med pappa, det var jätte trevligt. Fredags vare ju som sagt midsommar, jag och älskling hängde i kista på dagen och shoppade, var så sjukt länge sen jag gick runt i h bara köpte grejer, så jag var glad tjej :D köpte bla nya convers, underkläder, en tröja mm. Sen satt vi på balkongen hela kvällen, åt midsommarmat, drack och hade trevligt, Lii var förbi en sväng också så de va kul :D Igår och idag är bara slapp dagar så inte mycket att säga liksom. Puss och kram då!

 

Liten poddis har hittat ett nytt gömställe

 

Pappa köpte med sig godaste brezeerna från thai, varför finns inte den här smaken i Sverige?

 

Någon var brun..

 

Min fina älskling på midsommar 


TORSDAG

Såg fram emot att sova ut idag men alltid när man bestämmer sig för att göra det vaknar man tidigt? Aja. Pratade precis med pappa som har landat, whii :-) jag trodde han skulle komma hem igår först (bra koll man har), kul att han är hemma iaf för har saknat honom. Nu tänkte jag gå ut på en prommenad och sen äta frulle, bakade det där goda brödet igår så salt äta det, huuuur gott? Innan vi avslutar här tänkte jag visa hur mina tänder ser ut nu efter 6 veckor;

 


MIDDAGSTIPS

Igår åt jag och älskling en jätte god middag, vi grillade köttfärsspett med två såser, jag åt sallad och bulgur till och han pommes, här kommer receptet iaf :-)
 
(haha de ser ut som köttbullar för vi delade dem i halvor på grillen så de skulle bli färdiga fortare men det är spett egentligen hehe)
 
Köttfärsspett

Ingredienser:
500 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 krm kajennpeppar
4 krm paprikapulver
2 dl finhackad persilja
Rapsolja
Salt, peppar

Gör såhär:
Blanda ihop färsen med resterande ingredienser. Blötlägg grillpinnar och forma sedan avlånga rullar av köttfärsröran och trä på grillpinnarna. Grilla eller stek sedan spetten tills dem är genomstekta.  
 
Receptet hittade jag i icas buffe tidining.
 
Fetaostkräm
 
Ingredienser:
150 g äkta fetaost gjord på fårmjölk
En halv burk keso
1 msk olivolja
1 kruka basilika ( endast löven)
1 nypa salt
2-3 pressade vitlöksklyftor ( beror på hur stark du vill ha den)
 

Gör såhär:
Mixa alla ingredienserna i en mixer alt. mixa ingredienserna med en stavmixer. Slå på oljan lite i sänder så att en slät massa bildas. Låt stå i kylen 1 timma innan servering.

Receptet hittade jag på Anna skippers hemsida

 


Tomatsås

 

Ingredienser:
400 g krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk tomatpure
1 tsk oregano
olja
salt och peppar

Gör såhär:
Riv löken och pressa vitlöken i en kastrull häll i 3 msk olja och låt det fräsa ett tag utan att det tar färg. Tillsätt sedan tomatpuren och låt fräsa någon minut till. Häll i resterande ingredienser och låt koka ihop utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter.

Det här är ett "grundrecept" på tomatsås och funkar lika bra att ha på pizzan som att ha som sås till någon maträtt bara. Receptet hittade jag i icas buffe tidning.


ORKAR INTE..

Jag hatar det här, för det första får jag ingen jävla hjälp av doktorn jag går hos, så har fortfarande inte fått någon tid hos en KBT-terapeut som jag borde fått för länge sen? Så jag har bara försökt att vara som vanligt och kämpa på för att jag ska kunna må bättre och det har faktiskt hjälpt lite, har iaf känt att det går framåt men såklart ska det hända nått som får allt att bli skit igen.

Jag klarade inte min första tenta jag gjorde, den där jävla tentan som jag tog mig till fast jag mådde skit hela vägen, som jag var så jävla nära på att skita i flera gånger men som jag åkte och gjorde ändå, den kuggade jag på. Jag är inte ledsen för att jag "kuggade" för det kan hända alla, jag är ledsen för att det här är det sista jag behöver nu, jag orkar inte och dessutom så tyckte jag att denna tenta gick bättre än den andra vilket betyder att jag säkert kommer ha kuggat den också vilket i sin tur betyder att jag kommer ha 2 omtentor i augusti. Så så roligt sommarlov var det, kul jävligt kul / ledsen tjej

 

Update: ehm trodde inte det kunde bli sämre men tydligen, såg nu att tentan låg vecka 34, dvs efter den veckan vi ska vara på marholmen. Ni ba jaha? Men låt mig förklara. Visst att jag varit ledig lite nu men skulle fortfarande inte kalla det semster eftersom att jag mått dåligt och vissa dagar bara legat hemma och inte gjort ett skit men a. Kommer börja jobba nästa vecka lite mer och sen jobba hela juli fram till vecka 32 där jag hade tänkt att vara lite ledig eftersom att älskling fortfarande har har semster (kunde inte ta något ledigt innan för det är bara jag och Ali som kan jobba i juli så kommer bli mycket då) och så kommer Diana hit också. Men eftersom att vi är fattiga så kommer vi inte direkt ha råd att göra nått speciellt i sommar kanske äta ute någon dag fine men det är de. Så det enda jag har planerat att göra på hela sommaren som jag verkligen såg fram emot var att åka till marholmen vecka 33 skulle bli så jävla skönt att bara komma bort en vecka och bara koppla av men åh ja, det kommer ju vara så jävla roligt och avkopplande när jag måste plugga hela veckan (not). Asså allt är förstört.


NY VECKA

Hej på er! Idag har jag jobbat på jam jam, det är faktiskt väldigt skönt att vara tillbaka där ändå, iaf efter flash jobbet, fyfan. Ska jobba på onsdag också sen 2 pass nästa vecka och typ heltid i juli, är iaf helt ledig vecka 33 och sen nästan hela vecka 32, så det blir lite semester iaf :-)

Sitter på pendeln nu, har årets huvudvärk och mina Ipren ligger i andra väskan (standard) men är faktiskt påväg till gymmet och tänkte köra ett pass, huvudvärken brukar ju släppa när man tränar. På tal om träning och jobb, när jag var förbi Lagan sa både Akeash och Ratan ba: "sandraa vad smal du blivit, tränar du mycket?" Man ba eh tack eller? Sen idag frågade Ali om jag gått ner i vikt haha, såå jag blir tydligen tjock av att jobba eller så är det bara för att jag haft "tjockis jobb" restaurang och godisaffär liksom. inte konstigt att man lägger på sig lite, hehe. Nej men får helt enkelt INTE äta något godis när jag jobbar nu, seriöst :P Aja men nu är jag framme, hörs!


KRABBELURER

 
Gjorde dessa godingar till frukost imorse, det är som en blandning av sockerkaka och pankaka, nästan som amerikanska pankakor, prova om ni inte gjort det innan, super gott! 

 

Ingredienser :
1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
Garnerning : strösocker

 

Gör så här : 
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa sedan ner ett ägg i taget och sedan mjölken (jag blandade bara med en sked). Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan och stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.
Under tiden fyller du en platt tallrik med socker där du sedan doppar de färdig gräddade krabbelurerna, det är viktigt att göra det på en gång annars fastnar inte sockret.


HELT OK

 

Igår på gymmet gjorde jag en body composition analyzer, kul att se faktiskt. Tänkte göra ett om 2 månader eller nått igen så kan man se om träningen ger resultat eller inte :-)

Sen det här kvittot man fick, weight, fat %, BMI osv vet väl alla vad det är men några delar är lite klurigare så kollade upp vad dessa betydde:

TBW - visar hur mycket vatten man har i kroppen som tjej ska man ligga mellan 50-60%

BMR - hur mycket kalorier man behöver/förbränner en dag utan fysisk ansträngning.

 

Metabolic age - ett mått på den ålder man har kroppsligt, så därför är det ju bra att ha så lågt som möjligt, jag hade ändå 3 år mindre än min egentliga ålder så det är väl ok, älskling hade dock 12, det bästa man kan ha, hehe.

 

Visceral fat rating - det fett som omger organen i buken, ju högre nivå desto större risk för högt blodtryck etc. 1-12 visar en hälsosam nivå och jag hade ju 1 så det var ju bra :-)


LÖRDAG

Hej på er! Sitter just nu i bilen påväg till Elgiganten, vi ska kolla vad en Apple tv kostar. Den här dagen började med att jag och älskling gick upp vid 7 och tog en PW på 16 km, fyfan vad jobbigt det var för hade redan så jävla ont i kroppen efter 12,5 km löpning och PW i förrgår och jävla marklyft igår och det värsta av allt var ett dem sista km tvingade älskling mig och springa och det var ju inte sakta heller, 4 jävla minuter, la mig i porten när jag var framme, sjukt jävla trött. Nu har vi varit och badat också men det blåste så jäkla mycket så vi var bara där i 2 timmar. Men nu e vi framme, hörs sen!

 


FÖRBEREDER MIDDAGEN..


WHAT HURTS THE MOST

 
Jag älskar den här låten och videon. Kommer ihåg när jag hittade den första gången, fastnade för den direkt för hade hört cascadas version av den innan och älskade den, men orginalet är mycket bättre. Sen är jag en sån person som alltid lyssnar på texten i en låt, för låten blir så jäkla mycket bättre om det är en bra text och det är ju mycket av det dem sjunger om som gör låten bra, tycker jag iaf. Sen finns det ju undantag, vissa partylåtar där dem inte sjunger nått speciellt kan ju fortfarande vara bra om det är ett bra beat eller typ gangnamstyle är ju också bra, fast det enda man fattar i hela låten är "hey sexy lady" haha. Men vilket fall, tycker texten i den här låten är fin, den får iaf mig att tänka på att man ska vara ta vara på varandra medans man kan. Man ska inte skiljas osams, man vet aldrig vad som händer, jag tror nog att det är allas mardröm att om någon som man älskar skulle omkomma i en olycka att det sista man gjorde var att skrika på varandra eller att man vet att man faktiskt inte visat hur mycket man faktiskt upskattar den här personen. Så var snälla mot varandra nu och pussa lite extra på era nära och kära ikväll nu när det är fredag. Puss och kram från mig.

THE LAST SONG

Tro det eller ej men begav mig faktiskt till gymmet i eftermiddags igen.. Efter att ha tryckt i mig årets största lunch efterföljt av en jäkligt stor bit kladdkaka (det finns fan inget stopp på mig) kände jag att jag behövde röra på fläsket och eftersom att det regnade fick det bli gymmet igen. Dock gjorde mitt sumo-mål så att jag levererade ett kungligt pass, 12,5 km, 80 min och brände nästan 900 kcal, sprang i lite mer än en timme och PW(ade) resten så det kändes ju bra efter om man säger så.

Till något annat, kollade precis klart på the last song och låg och bölade haha, sorligt men bra film, nu ska jag dock kolla på how i met your mother (ni ba nehe äre sant??) för att bli lite glad igen, man får ju inte somna ledsen! Puss och godnatt ❤


FEMTON TRÄTTI

Jag och Frida igår

 
Hello! Sitter och väntar på att the last song ska bli klar (gäller att passa på att titta på töntiga tjej-kärleksfilmer när älskling inte är hemma), så tänkte blogga en sväng sålänge. Hade en himla mysig dag med Frida igår. Vi var nere i sumpan, satt på cafe chino och drack varsin cider, var btw en jätte söt kille som jobbade där, jätte glad och pratsam det smittade liksom av sig, sen när vi skulle gå ut och sätta oss han ba: gillar ni chili eller vanliga nötter? Ta det ni vill ha jag bjuder. Så söt haha :-) Sen köpte vi med oss godaste rosevinet hem, grillade (Sanny aka Fredde grillade) och satt och snacka på balkongen och kvällen avslutades med dröm-kladdkakan, bra dag med andra ord.
 
Imorse gick jag upp vid halv 7, följde med Frida till tåget sen körde jag ett bröst pass på gymmet, drog hem och fixade upp lite här, somnade en stund (assss skööönt) sen har jag kollat how i met your mother, ätit både lunch och kladdkakan som var kvar fan, så är sjukt mätt. Skulle varit skönt att dra ut och springa en runda men vädret suger så får se hur det blir med den saken, hörs sen då.

ONSDAG

Godmorgon! Ni som känner mig vet att jag alltid drömmer massa knäppa drömmar och inatt var inget undantag. För det första drömde jag massa olika drömmar allt från att jag och älskling var på grönan (han skulle tvinga mig att åka den där nya eclipse men jag vägrade) till att vi var på någon stor mataffär med hans kompisar och lackade på dem för att dem hade köpt massa fryspizzor och sen fick jag ingen haha, men den knappaste drömmen var ändå att jag och någon kompis (minns inte vem) var utanför där mamma bor så vare någon randomtjej som ville börja hänga med oss men vi orkade inte det men hon var sjukt tjatig så gav henne mitt nr sen gick vi hem till mamma. Hade med mig paddan också som var en bebis haha han satt liksom på min mage i en sån där sele. Sen helt plötsligt kommer den där tjejen plus 20 andra och försöker storma lägenheten, slänger grejer mot fönstren, försöker bryta upp dörren osv så vi blev skiträdda men jag var mest orolig för att dem skulle ta min "bebis" haha. Tillslut slutar dem men efter en kort stund knackar det på och då står Marita (Sannys mamma) utanför och har årets krulligaste år och ser livrädd ut, jag öppnar och hon är skit arg och undrar varför jag inte släppt in henne tidigare haha, sen vaknade jag. Det var väl trevligt att vakna till en liten morgon berättelse hehe? :-)

Något som är mindre roligt är att jag har sjukt ont i min ena framtand, känns som att jag har fått en fet snyting, jag gissar på att älskling slagit mig i sömnen inatt.. Nu ska jag dra iväg och träna sen runt halv 2 ska jag möta världens bästa frida i sumpan. Grejen är att hon ska flytta till Stockholm (bästa!!!!!!!) och fått för sig att hon ska köpa lägenhet i Hammarbysjöstad, big no liksom. Okej det är jätte fint och så, nybyggda lägenheter osv MEN sumpan is the shit och det kan hon ju inte inse efter hon köpt lägenheten så måste försöka övertala henne idag. Hoppas ni får en bra dag ❤


GODASTE BRÖDET!!

 
Ingredienser:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 dl torkad frukt (finns ofta i lösvikt bland naturgodis)
1 dl blandade nötter (jag tog valnötter, hasselnötter, mandlar och cashew)
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

 

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, frukt och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet. Smörj två 1,5-liters brödformar (för 2 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl. Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

 

Ni måste bara göra detta, så jäkla gott! Receptet hittade jag på min favoritmatblogg här :-)


TISDAG


Imorse gick jag upp vid 7 när Sanny drog till jobbet. Gick ut på en PW fram tills klockan var 9 för då mina damer och herrar öppnade.. (trummvirvel) apoteket! Haha nej men hade en 50% på ett helt köp kupong så passade på att köpa lite välbehövliga saker när jag ändå hade halvapriset liksom hehe.
Idag ska jag träffa Fille och Jessica (?) men vad hände med vädret undrar jag? Vi skulle ju ha picknick eller något och sola men nu är det typ regnmoln? Fan.

GODKVÄLL!

Har haft en helt okej eftermiddag (kunde man inte tro tidigare liksom) åt lite indisk mat och grejer, somnade en stund, blev upphämtad av älskling och så drog vi till gymmet, körde spinning och core. Efter det drog vi hem, grillad kyckling och kollade på how i met your mother (staaaandard). Vi funderar på att börja se games of thrones, värt eller? Har hört att det ska vara bra men samtidigt så verkar det suga fett när man läser om det men a, vi får väl se. Nu ska jag läsa.

 


JÄVLA SKIT DAG

 
Det är inte så lätt att blogga och göra roliga inlägg när man inte mår bra och det är inte lätt att ta tag i saker överhuvudtaget så därför bloggningen går lite upp och ner nu, så ni vet. Vilket fall så tänkte jag inte skriva något fake-inlägg att allt är bra osv när det inte ens är de, idag har varit en rikitig jävla skitdag och klockan är bara 2...
 
Redan när jag vaknade mådde jag inte så bra, kände mig nedstämd osv men bestämde mig ändå för att försöka söka något nytt jobb, kollade runt och hittade inte mycket bestämde mig då för att dra till sumpan och gå förbi lagan, skulle ändå kännas lite bättre att jobba där eftersom jag jobbat där tidigare och känner alla där. Så drog dit och a blev väl på lite bättre humör när jag var där för alla är så glada, ska börja jobba lite helgpass där  framöver förhoppningsvis men Ratan skulle ringa mig iaf. Tanken var sen att jag skulle dra och träna för hade min täningsbag med mig men fick med mig gratis lunch och kanske inte jättefrächt att ha det liggandes i gymskåpet så tänkte att jag drar hem och äter sen tränar.
 
Hoppar på bussen och ser att min mat har åkt ut i hela påsen, kul liv liksom men aja. Sitter och smsar sen lägger jag ner mobilen i fickan. Vet inte vad jag gjorde sen typ satt och filosoferade i min egna värld kom iaf fram till hallonbergen, gick av och precis när jag nästan är vid porten så känner jag i mina fickor och ba: VAFAN MIN MOBIL???? Sliter upp allt i väskan och ba helvete den är borta, får PANIK för det här kan ju fan inte bara hända just nu. Bussen åkte nyss förbi så började springa mot nästa station men inte en chans att jag hann ifatt den liksom, försöker springa någon genväg men det blev bara ännu mer fel så börja springa mot hallonbergen centrum för att hinna innan bussen åker iväg kommer upp och precis då åker den iväg, så står typ mitt framför på andra sidan vägen och vevar med armarna för att den ska stanna men nope, då satte jag mig ner och började storgråta (haha måste sett så jävla kul ut men vafan) men efter 10 sek kommer jag på att det inte hjälper så springer till spärren.Fick hjälp av en tjej där och ringer till min mobil och mot all förmodan är det en kille som pratar engelska som svarar och är nere vid tunnelbanan och kommer upp med min mobil, jag var i chock typ för det händer ju bara inte att man får tillbaka sin tappade iphone så typ halvbölar och kramar om honom men allt gick så fort och sen drog han ju bara, hade velat gett någon hittelön men nu har jag ju inte ens nr, adress eller någonting. Men ärlighet varar alltid längst och dessutom tror jag på karma så han kommer få ut något bra av det ändå.
 
Nu ska jag äta min mat jag fick och kolla på how i met your mother, kände att jag behövde "skriva av mig" först. Sen tänkte jag dra och träna i eftermiddag istället, måste ta det lugnt nu ett tag känner jag. Hoppas ni haft en bättre dag än mig :-)

TODAY

Imorse när jag och älskling vaknade så åt vi frukost och sen skulle vi bege oss till gymmet. Det är inte jätte långt dit, lite mer än 2 km och eftersom att det var fint väder och så föreslog jag att vi kunde gå men nope han skulle bestämt ta bilen (laaaaaatmask) vilket fall så bestämde jag mig då för att springa dit, så vi gick ut samtidigt så frågade jag hur lång tid han trodde det skulle ta för mig att springa och han sa 15 min. Så jag började springa och han gick till bilen, 11 min senare bam jag är framme, men vänta var är älskling? Nej han är inte framme än haha så där fick jag stå och vänta på honom fast han tog bilen? Jösses (kvinna) långsam person liksom, just sayin. Körde iaf ett spinningpass och sen blev det en prommenad hem och lunch framför how i met your mother ❤

Nu har jag precis duschat och ligger i sängen och bloggar hehe, älskling spelar musik på våra högtalare som pajjade på festen typ låter förjävligt för basen är helt fucked upp plus att dem håller på och lägga nått jäkla golv i porten eller vad dem gör så världens borrljud och nu har älskling börjat dammsuga också, vafan haha. Nej men det är mysigt med oljud, realy. Ikväll ska jag hem till Willan och grilla och dricka rosevin, det blir mysigt! Ha en bra lördag mina små läsare ❤


SÅSIGT

Dressing

 



Ingredienser:
2.5 dl rapsolja
1 ägg
2 msk pressad citron
2 sardeller
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk vatten
0,5 msk vitvinsvinäger
Salt
Peppar

Gör såhär:
Blanda ihop allt några sekunder med en stavmixer, dressingen håller sig ca en vecka i kylen.
Receptet hittade jag här.

En annan god sås (dock glömde jag att ta bild men lovar att den är värd att göra):

Fetaost kräm

Ingredienser:
1 burk mini crème fraîche
100 g fetaost
Lite honung
1 vitlöksklyfta
Örtsalt
Peppar

 

Gör såhär:
Blanda ihop allt med en stavmixer till en slät kräm och låt stå kyld innan servering.
Hittade detta recept här fast gjorde om det lite, så gott passar as bra till grillat.


SUMMER DAYS

I onsdags var det Fredrik och mammas 4 års bröllopsdag så vi var ute och åt middag på stekpannan, sjukt gott. Blev ingen sen kväll dock, älskling kom och hämtade mig vid 11 så det var nice.
 
(tandställnings-smile haha dock sjukt nice hur mycket bättre tänderna är efter en månad nu)
 
Igår var vi ute och badade och sola hela dagen vi hittade ett jätte mysigt ställe som bara var ca 10 min bort med bil, vi låg nästan helt själva där också, tog mitt första dopp, så jäkla härligt. Dock brände jag upp hela min kropp typ, speciellt benen så blev ingen sol för mig idag.
 
 
Idag har jag varit och klippt paddans klor och hängt med fillefjonkan en stund, vi åt kebab, drack cola och snacka massa skit, det är så skönt att vi bor så nära varandra nu när jag flyttat till sumpan. Vi kom iaf fram till att det här inte varit det bästa året direkt för någon av oss haha. Efter jag varit med fille drog jag och handlade på ica maxi och sen var jag och älskling ute på ängarna med paddan, han är så sööööt när han springer runt, bebbin.
 
(jävla bajs att vi inte fick den goda såsen på bara, buuuhh)
 
(finaste bilden på mina favorit killar)
 
Vi har precis grillat burgare (sjukt gott!!) och nu ska vi fortsätta kolla på how i met your mother, bästa. Återkommer med recepten och de imorgon. PUSS.

JUST NU


PÅVÄG TILL SÖDER

Har faktiskt varit väldigt aktiv sen jag vaknade. Gick ner till tvättstugan och som tur var så fanns det en tid på en gång så slängde in två maskiner. Tror inte ni förstår hur mycket det stank om våra kläder.. Smart som jag är så torkade jag upp en proteinshake som jag spillde ut på golvet med en handduk och dagen efter vi haft vår fest, både jag och älskling ba fyfan vad det stinker vi trodde på riktigt att någon typ bajsat eller spytt i tvättkorgen men nope det var handduken jag hade torkat upp med haha.

Nu kom jag in på något helt annat här skulle ju berätta vad jag gjort men vilket fall så efter jag slängt in tvätten var jag och handlade, kom hem, slängde ihop en sjukt god kall potatis sallad, gjorde en ännu godare sås med fetaost samt en dressing som jag inte smakat än. Lägger upp recept på allt sen :-) nu är jag påväg till söder, ska låna en form av mamma och sen ska jag till optikern och fixa en grej och eventuellt möta upp mamma och fredrik en sväng ❤

Och så en liten bild på mig och fillefjonkan, bara för att.


TISDAG

Vafan min bloggning måste bli bättre, kände att jag var väldigt aktiv i början men nu har det bara gått utför. Jag vaknade nyss vilket inte är okej, hade fan bokat tvättstugan mellan 6-10 och så vaknar jag 11 bra liksom. Men ska gå ner och kolla om det finns någon tid lite senare.

Annars då? Mina provsvar från läkaren var bra, fick dock punga ut 700 spänn för mina 2 senaste läkarbesök (jävla rån!!) men nu har jag frikort iaf hehe. Nej men nu måste jag klä på mig, ska som sagt ner till tvättstugan, tänkte även försöka bege mig till gymmet idag och sen ska jag träffa min grann-homie Jennifer :) puss då.


HELLUU

Godmorgon! Ligger fortfarande i sängen min buss går 08.16 så har inte jätte bråttom men borde väl ändå ta mig upp snart så jag inte behöver stressa. Ska som sagt till läkaren och mamma ska följa med, efter det ska vi åka till morfar och gå promenad ute på Djurgården, så hoppas att vädret blir lite bättre snart.

Igår var det ju helt sjukt varmt och på kvällen tog vi ut paddan för första gången. Eller har tagit ut han förrut men då hade jag inget bra koppel (har köpt ett nytt nu) vilket medförde att han varit livrädd så fort han fått syn på kopplet. Men nu när han väl fick komma ut så skuttade han runt och var jätte glad.


SOMMARLOV

Hej! Sorry att jag inte har uppdaterat på några dagar men har haft lite fullt upp. För att summera: tenta plugg, har dock haft jäkligt svårt att koncentrera mig men åkte iaf och skrev tentan i fredags så det känns bra. När jag kom hem efter det så storstädade jag hela lägenheten, fyfan vad skitigt det var och sen på kvällen hade vi inflyttningsfest som vart så jävla lyckad. Igår låg vi inne hela dagen och segade, började kolla på how i met your mother, sjukt bra faktiskt hade bara kollat nått avsnitt då och då så kul att kolla från början.

Nu har ju jag sommarlov och det kunde typ inte varit mer passande än nu. Ska försöka ta det lite lugnt de närmsta dagarna nu, ska till läkaren imorgon igen så får se vad han säger och vad vi kommer fram till. Har ju sagt upp mig från flash men måste ju göra något i sommar, känns lite jobbigt att tömma sparkontot liksom.. Men förhoppningsvis får jag lite tider på Jam Jam och lite på Lagan. Det löser sig på något sätt iaf, nu ska jag fixa upp här hemma innan älskling kommer hem, puss!


RSS 2.0