FREE TO GO, SATT SÄGA

Hej hej hemskt mycket hej! Åh känns typ som fredag idag, den känslan liksom, hade glömt bort hur jobbigt det var att plugga inför 2 tentor (typ på rad) så är helt slut i huvudet. Men nu är jag ledig fram tills måndag :D Nu sitter jag på pendeln påväg till stan, ska träffa Willan för att hitta något roligt att klä ut sig till på halloween (som vi ska fira på lördag). Sen ska jag träna, har saknat gymmet, snart en vecka har vi varit ifrån varandra men idag blir det ett kärt återseende hehe. Förrutom träning och en fet halloween utgång ska jag även hinna med att storstäda, tvätta och kolla PLL ❤️

LÖRDAG

Godmorgon! Hade ställt klockan på 9 för att jag skulle upp och plugga men vaknade 11 istället, bra Sandra! Fast det var iofs jäkligt skönt att vakna utvilad plus att jag har vilodag från gymmet idag så har ändå rätt mycket tid att plugga idag. Har tyvärr inget roligt att komma med idag så a, haha meningslöst inlägg? Hoppas ni får en roligare lördag än vad jag kommer ha :-) Puss och kram (vi ses inte på stan). 

GOTTIS

Lite av min dag, har tränat, handlat, pluggat, bakat kladdkaka (recept finns i arkivet på efterrätter och andra sötsaker), ätit krabba, kollat idol och myst med paddan och älskling. Hoppas ni haft en fin fredag ❤️

KUL MAN KAN HA.

Han liknar någon på den här bilden men vi kommer inte på vem haha
 
Snygga paret bah
 
Myser lite
 
Ser lagom uttråkad ut
 
Puss älskling
 
Whats up?
 
"mucka inte med määääj"
 
"skojja"
 
"Vad håller ni på med matte och husse????"
 
"hallå såhär ser inte jag uuuuuut"
 
"lägg av"
 
Juuuuste, glömde nästan bort att fråga, är det någon som vill köpa biljetter...?
 
TO THE GUN SHOW....
 

TGIF

Haha såhär har det sett ut hela veckan typ, älskling stackarn har legat sjuk hela veckan och paddan chillar galet som vanligt. Bara jag som varit igång och pluggat och grejer.
 
Jag kört så sjukt bra pass på gymmet nu sen jag sa att jag skulle skärpa mig så har iprincip träningsvärk i hela kroppen. Förra måndagen sa jag även att jag inte skulle äta nått socker och jag har faktiskt hållt mig om man inte räknar att jag drack lite alkohol förra fredagen samt typ ett glas cola zero dagen efter. Men inget godis, chips eller andra sötsaker vilket är grymt bra för att vara mig. Men vilket fall så tänkte jag iaf unna mig någonting gott ikväll för det tycker jag att jag är värd hehe, har varit sugen på kladdkaka sen jag började med detta så ska baka det, med maraboufudgen asså dröm, det vattnas i min mun när jag skriver haha.
 
Hade egentligen tänkt att sluta med socker helt just nu men mina planer ändrades eftersom att våra reseplaner ändrades.Vi hade egentligen tänkt att åka i januari och då hade jag tänkt att lägga om mitt träningschema samt kalorintag för att gå ner i vikt tills resan MEN eftersom att vi inte åker förrens slutet av mars så kommer jag köra på med styrketräningen som vanligt fortsätta äta mycket för att kunna bygga muskler (har ju gått upp lite mer än 4 kg nu sen i sommras) och sedan i mitten/slutet på januari så ska jag börja med min "diet" (eller vad man ska kalla det, ska kontrollera mitt kaloriintag så jag ligger på underskott för att kunna gå ner i vikt) och börja med konditionsträningen igen. Målet är ju liksom att få bort allt "fett" och försöka "behålla" musklerna, så ska bli kul att se hur detta kommer gå sen, kommer bli sjukt jobbigt men älskling ska köra på samma sak så då kan man peppa varandra iaf :D Det är tur att jag har honom som lär mig allt om detta haha, annars hade jag varit lost.
 
Men nu måste jag återgå till pluggandet, det börjar en handledning klockan 10 som jag ska kika på sen ska jag åka och handla och efter det: BAAAAAKA MIN KLADDKAKA // lycklig tjej 
 

VI DRAR DIT PALMERNA BOR








Alla bilder är lånade från ving.se
 
Den 31/3 så drar jag och älskling till makadi bay i Egypten!!!! Ska bli så jäkla underbart att åka iväg och vi kommer bo på ett jätte fint hotell (sunwing waterworld makadi beach) med all inclusive och grejer, längtar! 

TIPS



Vi äter ju iprincip kött varje dag här hemma och det blir lätt att man lagar samma rätter hela tiden.. Vilket fall fläskfilé äter vi minst en gång i veckan och istället för att bara steka/grilla kan man bryna filen, snitta den på mitten och sedan fylla med saker man gillar. Jag tog hackade soltorkade tomater, basilika och mozzarella. Sen är det bara att ta tandpetare eller som jag gjorde, avbrutna grillpinnar så den håller ihop och in i ugnen på 180 grader i ca 30 min.

BILDBOMB

Tjäna! Hoppas allt är bra med er. Själv rullar väl allt på som vanligt och nästa vecka har jag 2 tentor så just nu är det plugga som gäller. Annars då? Har hunnit med att besöka Willan och Fille och ett subway besök med Jessica. Sen i lördags var Melissa har med Jacob. Har tränat as usual dock har jag inte kört några bra pass, har blivit lite halvoseriöst känns de som men a, idag tänkte jag köra ett ordentligt bröst och biceps pass iaf. Igår firade jag älskling 3 år tsm, sjukt! Dock "firade" vi inte det igår utan i fredags då jag lagade 3 rättersmiddag till oss och grejer. Här kommer lite blandade bilder från dagarna iaf:
 









 



















DET HÄR VISSTE NI INTE OM MIG

  • Om jag lyssnar på musik i hörlurar måste jag stänga av om jag går in i en affär, kan liksom inte komcentrera mig på vad jag ska handla om jag har musik dunkandes i öronen hehe
  • När jag var liten var det någon som sa att spindlar gjorde bon i kanterna på en banan så jag måste alltid bita bort en bit innan jag äter bananen
  • När jag äter mackor äter jag alltid kanterna först
  • Jag är en riktig serie nörd, gillar serier mycket mer än filmer
  • Jag är riktigt jäkla sockerberoende går inte en dag utan att jag äter något sött MEN sen i måndags har jag börjat mitt nya sockerfria liv haha får se hur länge jag orkar men ska ge det ett försök
  • Jag älskar överaskningar (om dem ör bra vill säga hehe) 

MINNEN..

Imorse hände en sak som händer mig rätt ofta vet inte om det bara är jag men ibland kan jag känns en lukt eller lyssna på en låt som gör att jag får upp ett specifikt minne. Och det är inte som att jag bara tänker "just det, det där" utan jag får typ som en speciell känsla i hela kroppen och så blir jag liksom lite ledsen för jag vet att det aldrig kommer hända igen :P Låter fett skumt men just en lukt eller en låt kan verkligen få mig att känna så.

 

Imorse ex så gick jag igenom spärrarna och då gick det förbi en kille som hade någon parfym som jag vet pappa hade när jag var liten och då kom jag och tänka på när vi (jag, Amanda och pappa) var på badhuset i duvbo när vi var små, kommer ihåg att det var så kul att gå dit och efter köpte vi godis och så gick vi hem och antingen lekte i parken eller turades om att spela Sims på pappas dator. Det är inte som att jag vill vara så liten egentligen för tycker det är skönt att vara vuxen och kunna göra vad man vill osv men samtidigt så saknar jag tiden då man var liten och bara kunde leka och ha roligt, inte behöva ta ansvar och bry sig så mycket om allt.

 

Lyssnade även på en låt imorse när jag åkte till skolan som jag hörde i Thailand och minns så väl när jag hörde den, var jag var, hur det kändes osv så det typ käns som att man står där igen när man hör den, som sagt kanske låter konstigt men a, undra om det bara är jag som känner så? Haha vet att jag försökt att förklara detta för älskling någon gång han ba va haha :P

 

Nog om detta, är påväg hem från skolan nu, har haft seminarium. Det var "det sista" i den här kursen så nu äre bara tentaplugg som gäller. Tänkte bege mig till gymmet, det blir axlar och mage idag. Sen ska jag hem och plugga och kolla PLL ❤️


SMILE


Godmorgon! Har precis varit hos tandläkaren och spänt rälsen. Har fått en ny tråd som låg i kylen innan och när den är kall så är den böjbar och sen när den sätts in blir den stel så när jag får ont ska jag tydligen äta isglass eller dricka isvatten så spänner det inte lila mycket hehe 👍 dessutom ska den här tråden "flytta på rötterna" så lär ju ha ont de närmsta dagarna, men det är sååååååå värt! Tandställning är det bästa jag gjort. Fattar ni hur sjukt det är att ha komplex och må dåligt över någonting i flera år och sen äntligen få göra någonting åt det. Kommer kännas så sjukt den dagen jag tar ut tandställningen och har snygga tänder, svårt att förklara känslan men det kommer kännas så jäkla bra, äntligen kunna le på bild, skratta osv utan att behöva skämmas.


YOU WERE RIGHT HERE ALL ALONG

 
 
 

Sitter och nynnar på Justin Timberlakes låt mirrors (varav rubriken) har fått den på hjärnan efter ett att den spelats ett x antal gånger igår hehe. Hej by the way. Tänkte kika in och skriva ett litet inlägg for once. För det första vill jag berätta om en rolig grej. I antingen Januari eller mars så ska Mamma och Fredrik bjuda med mig och älskling till Gran Canaria, hur nice och hur snällt? Vi har inte varit utomlands sen thai så en resa tackar man inte direkt nej till, så det ska bli väldigt skönt. Bilderna ovan är från när vi var där sist, då vare jag, mamma, Fredrik, Amanda och Thilda som åkte.
 
Annars då? Igår var vi på middag hemma hos Annica och Tommy med Sannys föräldrar, jätte god mat och trevligt sällskap, dock höll jag mig nykter hela kvällen då jag har väldigt mycket i skolan nu och dessutom är allmänt osugen på alkohol, älskling däremot fick i sig ganska mycket och när vi kom hem så somnade han brevid paddans bur, haha stabil kväll! Dock kände jag mig illamående och hade huvudvärk när jag vaknade (ehh smittar bakfylla eller?) så skippade träningen idag för att kunna koncentrera mig på plugget, blev dock en paus för handling, tvättstuga samt körning av pojkvän till donken så han kunde få sitt bakiskäk haha, duktig som jag är så köpte jag inget iaf. Men nu ska jag återgå till böckerna, puss. 

ONSDAGS

Här kommer lite bilder från begravningen, får se när jag börjar blogga sen ordentligt, snart.


















NATTINLÄGG

Har ont i magen av allt nyttigt jag tryckt i mig de senaste dagarna, måste skärpa mig, på riktigt! Idag på dagen har jag varit hos sjukgymnasten, städat, pluggat och hängt med bästa jessica. Var förbi på hennes jobb sen åkte vi till jakan och åt på burger king, egentligen skulle vi äta sallad med karl mohammed insisterade på burgare så vad skulle vi göra.. Var iaf väldigt trevligt och hann även träffa hennes 2 hundar en snabbis, så jäva söta.
 
Efter det kom älskling och hämtade mig och på tal om hundar, i bilen påväg till gymmet berättade älskling att han sökt på google idag hur det funkar att skaffa hund om man har kanin sen pratade vi hur mycket som helst om att vi faktiskt vill skaffa hund! Åh det vore så mysigt, älskar djur! Det skulle ju fungera bra när jag pluggar nu också och dem dagarna jag är i skolan skulle vovvsen kunna följa med älskling bara, Men får se, det är ju en kostnads fråga också och väldigt mycket ansvar som sagt men skulle verkligen vilja det.
 
Eftermiddagen spenderades iaf på gymmet, batteriet på min mobil var slut as usual så körde utan musik vilket är så jäkla ovärt, sen var vi och handlade på ica maxi och så har vi haft myskväll heeeela kvällen, bästa. Kollat idol, jag har ätit skaldjur, älskling burgare och så har vi tryckt i oss massa godis. Älskar sånna här kvällar och är så jäkla glad att jag har en boyfriend, helt ärligt skulle inte vilja springa ute på krogen varje helg för att "leta efter någon". Visst kan det vara roligt att gå ut ibland men då går jag ut för att hänga med mina tjejkompisar och umgås med dem och jag behöver inte ens bry mig om alla drägg som hänger där för jag vet att jag har den bästa killen som väntar på mig hemma :-) 
 
Mitt allt <3

KANELBULLENS DAG

Dagen i ära måste man baka bullar, right? Dock var jag lite ivrig så bakade redan igår kväll, men här kommer receptet iaf:
 
 
Ingredienser:
13 dl vetemjöl 
1 dl strösocker 
1 tsk salt 
2 tsk kardemumma
150 gram smör 
1 paket jäst, 50 gram 
5 dl mjölk 
2 msk kanel
ägg till pensling  
pärlsocker

Gör såhär:
Värm mjölken och smör tills det blir fingervarm, 37°. Smula jästen över. Häll 1 dl av strösockret, salt och kardemumma i skålen samt det mesta av mjölet. Bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter, ca 5 minuter. Låt degen jäsa under lock i skålen till dubbel storlek, ca 30 minuter. Tag därefter upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt igenom den. Kavla degen till en platta, bred på smör och strö över sockrer och kanel. Rulla ihop och skär rullen i bitar. Ställ bullarna med snittytan uppåt på plåtar, täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
 
'
 
 
Värm under tiden ugnen till 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
 
 
Sätt in plåten mitt i ugnen, låt bullarna grädda i 5-10 minuter, tills de fått fin färg. Ställ bullarna på ett galler och låt svalna under bakduk.
 
 

MY BIRTHDAY

Här kommer lite bilder från min födelsedag, i början av kvällen tänkte jag nu måste jag ta massa bilder men sen glömmer man alltid bort det haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick så himla mycket fina grejer, lite svårt att se för det är sämst bild!! På morgonen av älskling fick jag en ny väska, träningsbyxor och ett par skor (sen fick jag lite hudvårdsprodukter dagen innan också) på dagen när farmor och pappa var här fick jag pengar och på festen fick jag hur mycket fina grejer som helst: kläder, underkläder, smycken, nagelack, saker till hemmet, iphonehållare när man tränar, presentkort, te, chailatte pulver från espressohouse, proteinpulver, aminosyror och lite andra sånna saker plus 2 flaskor, så är sjukt nöjd! Dagen efter fick jag även ett par byxor och 2 sjukt snygga glas som jag önskat mig av Sannys föräldrar :-)

ONSDAG



Hej på er! Shit vad dagarna går fort, hinner inte med. I Fredags fyllde jag år, var först i skolan, sen kom farmor och pappa över en sväng på dagen och på kvällen hade vi fest, men lägger upp lite bilder från det plus vad jag fick en annan dag. Resten av helgen tog vi det bara lugnt och sen har jag pluggat som ett as, vår ena kurs är så sjukt svår, orkar inte. Tror inte ni fattar hur mycket jag längtar tills jag kan börja jobba och slippa plugga. Just nu är jag påväg till skolan, vi ska ha en dataövning hela dagen så kommer säkert inte vara hemma förrens ikväll -.- 

RSS 2.0