NYTTIG TONFISKLASAGNE

Har sett på bloggar att många använder sig av zucchini istället för lasagneplattor så har länge velat testa det. Istället för köttfärs körde jag på en tonfisk röra vilket blev riktigt gott. Mixade ihop lite grejer på måfå bara, man kan ju ha i det man gillar. Så om ni gillar tonfisk tycker jag verkligen att ni ska testa detta:
 
 
Ingredienser:
2 zucchini 
2 burkar tonfisk
Krossade tomater 
En stor gullök
Vitlök
Oregano
Kidneybönor
Salt & peppar
Riven ost
 
Gör såhär:
Hyvla zucchinin på längden till tunna plattor (som sedan används på samma sätt som lasagneplattor). Lägg zucchiniplattorna på hushållspapper och salta så att vätskan dras ur dem, låt ligga en halvtimme ungefär. Gör under tiden en tonfisksås (ungefär som köttfärssås så man kan använda vad man vill men detta var det som jag använde mig av iaf) med lök, vitlök, kidneybönor, krossade tomater, oregano samt salt och peppar. Låt puttra en stund och tillsätt sedan tonfisken mot slutet. I en ungsform varvar du sedan zucchiniplattor, tonfisksås med riven ost, avsluta med ost. Gratinera i ugnen ca 20-30 minuter på 225°C.
 

MÅNDAG OCH NYSTART

Sitter i soffan, kom nyss hem från jobbet. Fick skjus dit av älskling och sen skjus hem av Ali, värt! Har från och med idag börjat vara nyttig btw. Har tryckt i mig för mycket skit den senaste månaden och inte tränat ordentligt så nu jävlar ska jag komma igång igen (känner mig degig). Det är jobbigt när man är på Jam Jam bara för det finns så jävla mycket gott haha men det gäller att bara stå emot, att bestämma sig. Tränade faktiskt imorse (även fast det inte blev ett jätte bra pass), åt min standard frukost med ägg och kvarg och sen till lunch kyckling och bulgursallad. Till middag nu ska jag äta en tonfisk grej, lägger upp recept på det sen, svingott (och nyttigt).


Bild från Ölands djurpark, den här lilla sötnosen ville äta upp mitt hår haha.

EN LITEN BLOGG PAUS

 
 

Hej mina vänner! Jag har typ glömt bort min blogg?! Haha..sorry. Nej men har ju haft lite semester, varit på Öland osv sen har jag inte mått så bra de senaste dagarna så har inte tänkt på bloggen. Imorgon ska jag till läkaren, ska kolla min rygg bla. Sen blir det jobb resten av veckan. Längtar tills hösten så sjukt mycket just nu, orkar inte med den här värmen (haha låter som en tant). Vill bara ha en mysig höstdag när det är blå himmel, massa fina färger på träden och lite sådär halvkyligt i luften, så går man en mysig promenad och fikar efter, haha fast enligt älskling finns det inga sånna höstdagar.. Så lär väl få ångra att jag skrev detta sen i höst (när det är svinkallt och regnar).

PODDAR ❤️




Har kommit igång med träningen ordentligt nu sedan jag kom hem vilket är väldigt skönt, min kropp mår verkligen inte bra när jag inte rör på mig. Har gymmat varje dag nu samt gått PW på morgonen så ska försöka få in mina gamla rutiner nu igen :-) 

Har förresten blivit helt insnöad på podcasts, så himla mycket niceare att lyssna på en skön podd när man går PW än musik. Musik är trevligt också såklart men känns som att man tjatar ut alla bra låtar fort och sen har man inget bra att lyssna på haha :P Vilket fall de poddar jag lyssnar på just nu är relationspodden med Katrin och Bingo samt fredagspodden med Hannah och Amanda, tycker båda är grymma! 

Just nu är jag påväg till jobbet. Jobbar till halv fyra sen ska jag åka och köpa hö till Paddan och efter det ska jag träna med Jessica. Sen eftersom att det är lill-lördag ska jag och älskling ha myskväll med kräftor och grejer, premiäääääär (okej jag ska äta kräftor, älskling ska väl äta burgare eller nått). Hoppas ni får en trevlig onsdag ❤️

KRAMFORS

































Tog massa bilder med min kamera när vi var uppe i Kramfors, har dock inte hunnit ladda in dem än så ni får nöja er med lite mobilbilder sålänge :-) Det var jätte skönt att komma bort några dagar och umgås med familjen. Vi har solat, badat, grillat, varit på grillbuffe (där dem hade bästa trubaduren), träffat mina fina vänner som bor där uppe, spelat kubb, festat, varit ute och dansat osv, en väldigt bra liten semester! Dock har jag längtar ihjäl mig efter mina killar (Sanny och paddan❤️) så det var ändå skönt att komma hem igår, borta bra men hemma bäst som man brukar säga :-)

Just nu är jag på jobbet, har precis fixat med kassarapporterna och ätit lunch. Glömde min matlåda hemma men så fanns det en här som Ali lämnat med kyckling och ris, så åt det hehe. Nu ska jag fixa lite grejer, fylla på varor osv. 

JUST NU



Idag åkte jag, Amanda, mamma och Fredrik upp till Kramfors. Vi bor hos min moster som har hus här (har även massa andra släktingar samt kompisar här uppe). Vilket fall så gick resan upp hit väldigt smidigt. Efter att vi packat upp samt åkt och handlat kände man sig lagom lökig så jag och Amanda gick bort med vår kusin Lova till en badplats ca 1 km från deras hus. Hur skönt som helst, kände mig som en ny människa efter ett dopp haha. Amanda och Lova är och badar så passade på att blogga lite hehe :-) Jag och Amanda tog med oss varsin cider också, hittade två nya smaker på xider, vattenmelon och hallon, Norrland levererar ;) 

SNART SEMESTER



Är på jobbet, 3 timmar kvar sen är jag ledig tills på söndag :D ska åka till Kramfors med mamma, Fredrik och Amanda. Ska bli mysigt att komma iväg och träffa alla där uppe ❤️ Hade btw en rolig kväll i lördags, dock tog jag typ inga bilder förrutom den som är här över, ska be Jessica och Carlsson att skicka dem sen. Men nu måste jag jobbbbbbbbbaaaaaaaaa.

AT WORK




Är på jobbet, väntar på att klockan ska bli fyra så jag får sluta, jag pappa ska hälsa på farmor på sjukhuset. Planen för ikväll var först fest, sen ändrades det till chillkväll och nu när det är nice väder ändrades det till fest igen haha. Vi ska grilla vid några klippor i huvudsta, det är så himla mysigt där, precis vid vattnet :-) 

Ser ni mina påsar och allt på första bilden? Asså sjukt tungt var det och bära allt i den här värmen också -.- tur att Jessica kom och mötte mig och tog allt haha, hade inte varit kul att släpa till jobbet. Den randiga påsen var iaf hennes present, vet inte om det bara är jag men jag älskar att köpa fina presentpåsar, slå in fint osv. Mycket roligare än att låta dem på affären göra det :P lite udda intresse kanske hehe.. Och en grej till, köp inte drickan på bild två, sjukt vidrig smakade vodka.

GRATTIS BABE ❤️

 
Idag fyller min fjärt Jessica år, grattis förfan! Love u ❤️

ÄNTLIGEN




Idag började jag min lediga dag med en PW med Jessica och frukost på balkongen. Nu har jag precis varit och fixat mitt hår, färgat utväxten och klippt mig. Ni fattar inte hur mycket det behövdes..  såg förjävlig ut! Blev så himla nöjd också, min frisör är verkligen bäst :-) Nu är jag påväg till Haninge, ska hälsa på Jossan och hennes nyfödda bebis, ska bli så roligt :-)

GOTTFRID

 

Hade ställt klockan på åtta imorse, typ fyra alarm så jag inte skulle försova mig (standard). Men så vaknade jag av mig själv halv sju, kan väl inte påstå att jag var superpigg men jag var inte heller supertrött och jag visste att ifall jag somnar om och klockan ringer en och en halv timme senare skulle jag var sjuuuuukt trött. Så bestämde mig för att gå ut och gå en PW eftersom att det var fint väder också. Jobbade sedan mellan 09.30-14.00. Skulle egentligen jobbat på GFK idag också men det var inga intervjuver inbokade så blev ingenting. Åkte istället förbi mamma och Fredrik en sväng och hjälpte dem att montera ihop en TV bänk. 
 
Efter var planen att handla middag till mig och älskling, hade tänkt att göra hemmagjord pizza. Sen pratade jag med honom i telefon och då sa han att han inte ville ha något. Okej, då pallar inte jag stå och göra pizza deg och skit bara till mig :P Så då var min plan att köpa en pizza istället, bir typ billigare också när det ändå bara var jag som skulle äta. Sen kommer jag hem med min pizza, sätter mig i soffan och ska trycka i mig den (som det fetto jag är) och tror ni inte att han ska ha då helt pötsligt.. haha hejdå halva pizzan liksom. Blev inte ens mätt?! Haha så jävla ovärt. Men vad gör man inte för sin boyfriend ;)
 
För en stund sen kom även min älskade vän Jennifer hit med en kakbit till mig, så sjukt goooooood. Fördelen med att bo grannar hehe. Så nu är jag mätt iaf :D Nu när jag bloggat en stund hoppas jag att jag hunnit få ett liv på jelly splash.. det spelet är så sjukt beroende framkallande och stör mig så hårt när man måste vänta på liv haha.. stort problem liksom :P FAAAAAAAN fick just nu i skrivande stund ett problem, poddskrället har bitit sönder mina hörlurar, skit också :P

PULLED PORK

Här om dagen gjorde jag pulled pork för första gången så tänkte vara duktig och lägga ut receptet som jag hittade här
 
 
Ingredienser:
Ca 1 kg fläskkött i bit (karré eller kotlett)
flingsalt
peppar
chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk oxfond
3 dl barbequesås med rökig smak
 
Gör såhär:
Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg Köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen 120 C i ca 5-6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Låt det gå någon timme till eller två annars. Det ska vara mört! Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med bbqsåsen och löken till en röra.
 
 
Man kan ha lite olika grejer till men vi hade taco tillbehör och det var väldigt gott faktiskt, kul att prova någonting nytt.

ONSDAG

Idag har jag jobbat första dagen på GFK, det var riktigt soft, jobbade dessutom med Fille så kunde inte blivit bättre :-) Idag är första dagen jag känner mig helt frisk så gick en PW efter jobbet och körde lite ben och rump övningar. Blev nyss så himla sugen på något så blandade ihop lite random grejer jag hade hemma; kvarg (med min standard funlight), hallon, blåbär, philadelphiaost, pinjenötter, lite jordgubbssylt och kokos. Blev väldigt gott faktiskt.
 

RSS 2.0