SKAFFA KANIN?

 
Min kära vän Stina ville att jag skulle skriva ett inlägg om paddan, var jag köpte honom, hur man sköter en kanin osv, så here we go:
 
Till en början vill jag berätta varför jag skaffade en kanin från första början. När jag var liten så ville jag verkligen ha en kanin, min farmor skulle köpa en till mig, vi var till och med i djuraffären och kollade på kaninerna och jag var så himla glad och uppspelt. Men tyvärr fick jag aldrig någon kanin då det kom fram att min syster var allergisk mot pälsdjur. Jag kommer ihåg att jag låg i min säng och grät, jag var så himla ledsen och sen dess har jag alltid sagt att den dag jag flyttar hemifrån ska jag skaffa en kanin. Så ja när vi flyttade till gubbängen tog det inte länge innan jag skaffade lilla poddisen :-)
 
När jag pratat med Sanny om det hela och han gått med på att köpa en kanin så började jag kolla runt på blocket. Efter att ha kollat några dagar hittade jag en uppfödare med jätte söta kaninungar, åkte dit och kollade men det visade sig vara vädurskaniner (som blir väldigt stora) plus att jag inte fick någon bra känsla när jag var där så bestämde mig för att inte tinga någon (dvs välja en man vill ha). Kollade runt lite till och hittade tillslut en uppfödare i Sollentuna. Jag och Sanny åkte dit tillsammans på midsommar och när vi kom dit möttes vi för det första av en super trevlig tjej och super söta kaninungar. Jag blev helt kär i allihopa men fastnade speciellt för 2 stycken, en liten prickig kanin och paddan. Det var dem som kallade honom paddan (eftersom han var den tjockaste i kullen) så därav hans namn. Vilket fall så åkte vi därifrån men det tog inte länge innan jag smsade henne och sa att jag ville ha paddan.
 
(Här håller älskling i paddan första gången)
 
Eftersom att kaninungar måste vara ett visst antal veckor med sin mamma så fick vi vänta ett tag innan vi kunde hämta honom. Men den dagen, åhh var så glad. Eftersom att allt var så nytt och jag inte hade så mycket kunskap om kaniner lät jag paddan göra lite som han vill i början. Vi hade handdukar utlagda i soffan ex så han kissade där och hade inte direkt någon låda eller nått och att jag var lite "slapp" med det i början har ju gjort så det blivit ganska svårt att få honom rumsren.. Till en början gick det inte alls och dessutom började han bli könsmogen och skvätta överallt, blev tokig! Så bestämde mig för att kastrera honom vilket var det bästa beslutet jag tagit. Efter det har han nästan blivit helt rumsren, han kissar nästan alltid på lådan men så ligger det lite pluttar här och var men det är bara att sopa upp. 
Så mitt tips är att om du ska ha din kanin utsläppt ofta, var hård från början och lär den att gå på lådan. Sen om du inte ska para kaninen så kastrera den när den blir könsmogen, det är bättre för både dig och din kanin.
 
(Det här var precis i början, så liten)
 
Lite annan fakta:
  • I buren har jag spån, halm, en toalåda (den fyller jag först med lite spån sen toa-strö).
  • I buren måste det antingen finnas en hylla som kaninen kan ligga på eller ett hus så den kan ligga på taket, det är lag på det.
  • Han har även en vattenflaska och vatten byter jag varje morgon.
  • Förrutom att dem ska ha obegränsat med hö så ska den även ha pellets, man ger olika mycket beroende på ras, vikt osv men paddan får lite mindre än en halv dl och det delar jag upp så att han får lite på morgonen och lite på kvällen.
  • Buren städar jag en gång i veckan och toalådan i lägenheten och i buren byter jag 2-3 ggr i veckan.
  • Klorna måste också klippas men det gör jag inte själv utan brukar åka till arkens zoo och göra det, kostar typ 60 spänn och det gör jag ungefär var tredje månad, men det är också olika beroende på hur snabbt dem växer.
 
Har alltid haft honom utsläppt med oss i lägenheten när vi är hemma, sen när vi sover eller är borta någonstans får han vara i buren.
 
Här är han ute i koppel :-)
 
 Här har han ehh.. gömt sig? :P
 
Chillar lite i soffan bah. Han älskar att mysa men det ska vara på "hans villkor". Han har sin favorit plats han ligger på så lägger man sig brevid honom och gosar blir han glad sen börjar han alltid slicka en i hela ansiktet, plutten ❤
 
Sussar lite.

Världens bästa och underbaraste lilla varelse, finns inget mysigare att älskar dig så himla mycket, skulle inte byta dig mot något i hela världen ❤ ❤

TAPAS ❤

 
Iförrgår var vi ute och åt tapas, så.jävla.gott. Sen sov jag över hos mamma. Igår åkte vi över och hälsade på morfar, sen drog jag till gymmet och efter det kom pappa förbi här en sväng och fikade. Idag ska jag träffa Tessan men först ska jag nog vila en stund till (blir ju alltid väckt på morgonen av en viss person ;)) så godnatt då!

SVETT

Okej, från och med nu ska jag försöka att inte stressa så mycket. Råkade sitta vid datorn lite för länge imorse, betalade räkningar, beställde kurslitteratur, bloggade osv plötsligt var klockan nästan 12 så gjorde i ordning 2 mackor fort som fan, hällde ner lite juice i min shaker och sprang hela vägen till centrum där jag laddade på mitt busskort, sprang sedan bort till bussen som jag precis han med, kaabam. Nu var klockan 12.04 och min tid jag hade hos terapeuten var 13.30 så kände mig ju sådär lagom stressad. 
 
Slängde i mig mackorna på bussen och sen var jag framme på gymmet ombytt och klar typ 20 över. Började med marklyft och fyfan vad jobbigt det var, både hatar och älskar den övningen på samma gång. Den är sjukt jävla bra men samtidigt avlider man typ när man kör det för det e så jävla jobbig. Körde 3 ryggövningar till och sen mådde jag så sjuk illa så var tvungen att springa till toan och a.. Hardcore som jag är drog jag ner till gymmet igen och körde triceps (vem har dött av lite spya liksom, kör bahh).
 
Min första KBT- tid gick iaf bra, tänker inte gå in på några detaljer angående det här men det känns bra att äntligen få prata med någon nu iaf. Vi ska iaf gå ut och äta ikväll så är påväg till söder nu :-) puss på er!

LYCKAN ÄR TOTAL..

.. när man börjar dagen med att köpa kurslitteratur för 1834 svenska riksdaler, dem pengarna hade man ju inte alls kunnat göra något roligare för. Min plan idag lyder enligt följande: först ska jag äta frukost för att sedan köra ett brutalt/asbra rygg och triceps pass på gymmet. Efter det är det dags för min första terapi tid (hjälp!?) sen ska jag väl hem en sväng, planen var egentligen att gå ut och äta med mamma, Fredrik och Amanda men nu ringde mamma nyss och sa att morfar blivit jätte dålig och måste läggas in på stockholms sjukhem igen så vi får se hur det blir med allt!
 

Ha en bra dag ❤

SOOOOOL

Åh vilken härlig dag det blev idag ändå. Mötte Thilda på lilla essingen efter jag varit hos morfar. Så gick vi ner och la oss vid vattnet och sola och badade. Nu är jag påväg hem, har sån jäkla huvudvärk, tror det beror på att jag knappt druckit något idag så tänkte lägga mig i soffan och chilla en stund innan jag drar till gymmet!

GODMORGON

Inatt har jag inte sovit bra, har drömt massa konstiga drömmar och vaknat flera gånger, brukar aldrig vakna på natten annars. Sen har älskling haft inbrott i bilen inatt igen. Allvarligt? tredje gången inom en månad nu, vad är det för jävla idioter som bor här börjar man undra..
 
Idag ska jag åka över till morfar och sen ska jag träffa Thilda. Vår plan var att sola och bada men vädret känns inte jätte bra nu så får väl se vad vi ska hitta på. Sen ska jag (såklart) träna med älskling också. Vi ska köra bröst och biceps, gillar inte att köra de passet själv för vet aldrig vad jag ska göra för bröst övningar känner mig bara som en mupp när jag går runt där haha så då äre bra att ha med älskling. Juste hade besöks rekord på bloggen igår:
 
 
Över 100 besökare liksom, cool-tjej. Men kan ju ha att göra med att jag länkade min blogg på facebook med en bild där jag stod i träningsbh, men kul att det intresserade folk.. haha 😆 dock har jag ju bilder i min blogg där jag står i bikini och då visar jag ju "mer", en träningsbh är ju nästan som en magtröja inte som att man ser så mycket direkt.. Men nu ska jag äta frulle, hörs sen ❤

LEDIG VECKA

Min nya tränings bh, 99 kr på hm värsta fyndet jao.
 
Godmorgon! Vilket härligt väder det är och jag håller på att springa i tvättstugan, aaja. Tänkte gå en PW efter och sen blire ben på gymmet med älskling. Har haft 2 vilodagar nu men i lördags gick jag en timmes PW innan jobbet fast räknar inte det som "träning" men rörde iaf lite på mig så det är ju bättre än ingenting. Igår blev det däremot en väldigt slapp dag för då var jag och älskling och badade sen låg vi bara hemma och segade, hur skönt som helst. 
 
Är ledig denna vecka, hade hoppats på att få jobba men nu när all ordinarie personal är tillbaka så finns det inga tider, såklart.. Inte för att jag gnäller på att vara ledig, hur skönt som helst har ändå lyckats planera upp lite saker under veckan redan. Ska bland annat träffa Thilda, beställa böcker och fixa lite andra grejer inför skolan, träffa terapeuten, gå ut och äta tapas, baka proteinbars, träffa Tessan och imorgon ska jag även förbi morfar en sväng. Sen ska jag som vanligt träna och fixa här hemma så a, veckan kommer nog gå rätt snabbt :-) 

MIN DAG

Skulle egentligen gått upp med älskling imorse och skjusat honom till jobbet för att sedan kunna ha bilen men var så sjukt trött så kändes mer värt att ligga kvar i sängen och istället åka kommunalt, är ju ändå van vid de så big deal. Men det är alltid så, när man ska upp och göra nått är man alltid trött men när man inte har någon tid att passa/ är ledig vaknar man alltid tidigt och är super pigg?
 
Hade en läkartid klockan 12 och det visade sig att jag har (håll i er) patellarsenetendinopati haha när han sa det jag ba wtf?! Men det var iaf någon typ av ledbandsskada/ inflamation om jag fattade det rätt men a har fått en remiss till sjukgymnasten så förhoppningsvis ska det väl försvinna inom en snar framtid. Efter läkarbesöket åt jag lunch med pappa; biff, sås, potatis och sallad så levererade ett kungligt pass på gymmet efter. Rygg och triceps plus 25 min på crosstrainern också (får inte springa med mitt knä nu).
 
Efter gymmet träffade jag Fille och Jessica vi fikade och dem berättade om sin resa som verkade hur nice som helst, vill också åka utomlands!! Sen kom Amanda och vi gick till ica och handlade massa gottis. Vi har ätit tacos, kollat playa del sol, ätit chips, dip, ben and Jerry, choklad och kollat på million dollar baby. Sjukt deppig film fyfan, sitter och kollar på how i met your mother nu och försöker bli lite glad haha.
 
Men nu ska jag sova, tänkte försöka ta mig upp och gå en PW imorgon innan jobbet, godnatt på er ❤

FAIL..

 
Gick upp samtidigt som älskling imorse för var pigg, så gick ut på en timmes PW, kom hem, åt frukost, läste Veckorevyn och myste med paddisen. Sen skulle jag baka en knäckpaj som blev HELT misslyckat, har nog aldrig failat så mycket i köket, någonsin. Var tvungen att slänga hela skiten. Eftersom att mamma, Fredrik, farmor och Eva kommer hit snart så blev det lite stresigt där ett tag men slängde ihop en kladdkaka som precis blev klar nu. I eftermiddag ska jag träna med älskling, bröst och biceps, as taggad. Puss!

TEKAKOR

 
Igår gjorde jag god frukost till mig och älskling, bakade bland annat tekakor som blev såå goda, här kommer receptet iaf:
 
Ingredienser:
100 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca 12 dl vetemjöl special 
 
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull med mjölken tills det är fingervarmt. Smula i jästen och rör tills den löst upp sig. Tillsätt sedan mjölet tills degen släpper i kanterna och blir smidig. Låt den sedan jäsa i 15 min, dela upp i 15 delar och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt sedan jäsa 5-10 min till. Grädda dem sedan i mitten av ugnen på 225 grader i ca 6 min.

EN BRA MÅNDAG

Hade ställt klockan på 8 men snoozade fram till kvart i 9, så skönt (och älskling hade blivit så irriterad om han var hemma, han hatar när jag snoozar), låg i sängen och pluggade lite och sen ringde jag även och ombokade min tid jag fått hos terapeuten, var precis när jag hade tenta, så typiskt men ska dit den 28 istället så det är ändå ganska snart. Sen hoppade jag in i träningskläderna och sprang bort till friends arena, körde intervaller i trappan där, galet jobbigt och sen blev det PW varvat med lite löpning hem. Nu ligger jag helt utslagen i soffan och trycker i mig dröm-frukost bestående av: fivergavregryn, proteinpulver, linfrön, kanel, blåbär, hallon, kvarg (blandat med lite sötningsmedel), en klick jordnötssmör och chiafrön. Är så jävla taggad på att ändra min kost och komma igång ordentligt med styrkan nu, kör ju nästan bara cardio annars men det ska det bli ändring på :-) Nu väntar plugg resten av dagen, ett axel pass med älskling efter han slutat jobbet och sen ikväll börjar idol, whii :D
 
Goooooottttttit
 
Skönt att slippa duscha, har ju en kanin som gör rent mig istället ;-)

CLARITY

Nu är jag hemma igen och tänkte sammanfatta de senaste dagarna med lite text och bilder. I torsdags var det äntligen fint väder så då var jag verkligen ute hela dagen, åt frukost vid bryggan, låg och pluggade, läste min bok och bara tog det lugnt, var så skönt. På eftermiddagen kom mamma ner till bryggan och så satt vi och drack lite rose och pratade, väldigt mysigt. I fredags var det inte lika bra väder men låg ute nästan hela dagen ändå. Sen på kvällen var vi och åt grillbuffet såååååå gott. Här är de sista bilderna:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min snälla pojkvän kom och hämtade mig och Amanda i Norrtälje i lördags, sen när vi kom hem pussade jag massa på min nini sen åkte vi och köpte pasta på tutto ittalia (drööööm i munnen alltså) och sen hade vi myskväll och kollade film.  Idag blev det ett hårt rygg och tricepspass, var spyfärdig hela passet då jag innan hade bakat kungliga tekakor vilket resulterade till att jag vräkte i mig alldeles för mycket så kändes som jag hade en stor degklump i magen = onajs. Resten av dagen har gått åt till att plugga, men nu ska jag sussa, hörs imorgon, ska lägga upp receptet på tekakorna jag bakade då, puss!

JAG SAKNAR DIG

 
 
Var du än är och var du än befinner dig så finns jag alltid där för dig, jag vakar över dig som gud över jorden, förklarar mina känslor genom dem här orden.
Dagarna kommer och dagarna går, jag älskar bara dig och jag hoppas du förstår det finns en dröm du och jag lever i den, när du ser på mig då stannar tiden.
Tusen diamanter finner jag i dina ögon, alla mysiga stunder i livet det är du som gör dem, älskvärda stunder när jag ser dig le och skratta, utan dig skulle jag vara borttappad ❤ 
 
http://m.youtube.com/watch?v=VmwSmdzc1ZE&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DVmwSmdzc1ZE

ONSDAG

Imorse när jag vaknade drog jag ut på en liten tränings runda. Först sprang jag ett tag, stannade jag och gjorde 10 benböj och 10 upphopp x 4 med lite vila mellan varje set. Helvete vad ont det gjorde i benen när jag sprang vidare efter det men bara att köra på, efter ett tag gick jag lite, sprang igen och stannade sedan vid bryggan och gjorde situps. Sen sprang jag igen, upp till huset och körde lite hopprep och magövningar. Höll på nästan 1,5 h så det var riktigt skönt attt springa ner och ta sig ett dopp efter :-) Här är lite bilder från morgonen:
 
 
Eftersom att vädret inte är det bästa ligger jag i sängen och läser och äter godis (bra sandra). Har marinerat kyckling tills ikväll också, vi ska grilla det, grönsaker och göra potatisgratäng, yummi. Men nu ska jag vila en stund, man blir trött av att ha semester ;)

MARHOLMEN

Medans alla börjar jobba (typ) så har jag semester :D okej inte helt för måste plugga lite men det är skönt att slippa stå på jam jam och skopa glass till alla gnälliga kunder.. Har inte varit jätte bra på att ta bilder men här är några stycken sen vi kom hit iaf:
 
Nere vid badplatsen, dem hade byggt ut jätte fint med strand och grejer sen förra året. Sjukt att det är femte året i rad vi är här nu. Bästa stället.
 
Jag på bryggan igår
 
Amandish baxar en båt
 
Gårdagens middag 
 
Ehh blev lite senare än vi tänkt igår, vi satt och spelade kort, lyssnade på musik, pratade, drack vin och plötsligt var klockan halv 4!! Så då vare bara att hoppa i säng :-)
 
Började dagen med ett morgondopp med mamma och fredrik, as skönt i vattnet men tyvärr så blåser det galet mycket vid bryggan, blåste typ bort.
 
Sen åt vi god frukost, haha ser ut som att jag ska äta en banan och en kanelpåse, as gott juh.
 
Dagens middag, så gott!!
 
Har inte varit det bästa vädret idag men hann iaf med att sola en liten stund, sen har jag pluggat ganska mycket och så har vi spelat både pil och badminton. Jag och Fredrik var så sjukt jämna på pilen så sista rundan slängde vi exakt lika så vi fick köra en avgörande och då fick jag 50 och han 45 så jag vann ;D Nu ska jag läsa, har börjat med andra boken i EL James trilogi, dock vet jag redan vad som kommer hända för willan spoilade slutet, okej jag bad om det men ändå, fan att jag ska vara så jävla nyfiken.. 
Godnatt ❤

STEL TJEJ

Alltså tror på riktigt att jag tagit mig igenom de segaste fyra timmarna någonsin. Ni vet ju att en jobbdag kan kännas seg osv men idag vet jag inte vad det var, höll ändå på med någonting nästan hela tiden och ändå kändes det som att klockan typ hade stannat? Efter 2 timmar kändes som typ 5) trodde jag på riktigt att det var något fel på min mobil, så va tvungen att kolla både i personal rummet och på kassan om det verkligen stämde haha. Och inte nog med att tiden gick segt, har sån galet jobbig träningsvärk i hela kroppen. Körde ju som sagt ett ryggpass och triceps i torsdags och körde marklyft som iprincip är den jobbigaste övningen man kan göra så har haft så jäkla ont i både rygg, baksida lår och triceps sen i fredags när jag vaknade och sen blev det ju biceps och bröst med älskling igår så har svin ont i båda de muskelgrupperna också så a, är typ orörlig. Så det var ju jäkligt roligt att hålla på att ta upp varor/böja sig osv på jobbet.. Jag gick typ av. Men nu ska vi inte tänka mer på detta utan nu är jag och min stela kropp ledig så det känns jävligt gött :D / glad tjej

LÖRDAG

Hejhopp! Ligger i sängen och segar. Idag ser dagen ut enligt följande: jobb mellan 12-16, dra hem och antingen träna eller plugga (eller båda om jag är riktigt effektiv) och slutligen äta kräftor och chilla med älskling, längtar :D
 
(älskling på gålö)
 
Den senaste veckan har varit rätt chill, älskling kom och hämtade mig på dalarö i tisdags och så drog vi och badade en sväng på gålö. Dock var vädret inte det bästa så vi drog förbi donken och åkte hem och svullade och sov en stund. Sen åkte vi och badade en sväng igen och kvällen avslutades på en restaurang i sumpan där vi åt tapas. I onsdags var vi och tränade, körde ett sjukt hårt rygg-pass (har fortfarande galen träningsvärk) och efter det åkte vi och åt pizza hutt buffe, bästa! På kvällen kom Martin och Tina hit, vi grillade, drack och spelade lite kort och sen drog vi och spelade biljard, 4-0 till mig och älskling, utklassning med andra ord ;D
I torsdags blev det en väldigt lugn dag, vi var en sväng vid Bromma block och upptäckte att dem hade vårt favorit pasta ställe där (tutto ittalia) lycka :D så köpte med oss lite mat därifrån och handlade lite annat småplock och sen åkte vi hem och hade filmkväll. Så bla små citroner gula, den var as bra :) Igår vare jobb och träning, älskling hade varit på gymmet innan mig så han kom bara dit för att vara PT till mig hehe, kan ju säga att han körde slut på mig, men det var nice :D Puhh inte lätt att sammanfatta såhär, dagarna flyter lätt ihop när man är ledig!
 
(plockmat är bäst)
 
Jobbar ju som sagt idag men sen är jag ledig en vecka vilket ska bli sjukt nice. Ska åka med mamma, Fredrik, morfar och Amanda till marholmen så hoppas bara på fint väder nästa vecka nu. Dock så har jag ju tentan veckan efter så måste plugga lite så det suger men inte mycket att göra. Men nu måste jag gå upp och äta frukost, ha en bra dag ❤

SMÅDALARÖ GÅRD

I måndags åkte jag, mamma och Amanda till Dalarö där vi sov en natt på hotell. Det var hur mysigt som helst, jätte fint väder så vi badade, sola, åt god mat, spelade biljard och kort sen hyrde vi även jacuzzi på kvällen och bastade och på morgonen dagen efter åt vi god frukostbuffe. Här kommer en bildbomb:
 

PADDAN ❤

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HEATWAVE

Hej på er!
Jäklar vilket härligt väder det är idag, synd att man jobbar! Dock hann jag med en lite springtur imorse samt äta frukost och sola lite på balkongen.
 
Den här veckan har varit rätt tråkig för älskling har varit på Öland och jag har jobbat. Dock har jag hunnit med lite andra saker också som att plugga (booring), hängt med Amanda, ätit middag med några tjejkompisar, kört bil, varit på Ikea, varit hos läkaren och tränat (ehh tänkte jag skriva men vafan har typ bara gjort det en dag!? Sämst).
 
Igår när älskling kom hem hade jag fixat iordning med alla grejer jag köpt på Ikea, städat, bakat ciabatta (dem blev helt platta, älskling trodde de va pitabröd hahaha) och fixat ihop en tomat mix, tzatziki, salami och hallumie (som älskling grillade) som vi hade till, det blev väldigt gott. Sen hjälpte älskling mig att sätta upp lite hyllor i lägenheten, blev så bra!!!! Mycket finare hos oss nu :-)
 
Idag efter jobbet ska vi vara några hos mig och grilla och sen blire fest, kommer lite folk från min gamla klass, as kul! Men nu ska jag in på bolaget och handla alkohol fritt vin (haha driver, vem tror ni jag är likzom, man kan ha kul utan alkohol men det är dumt att chansa..) ha en bra lördag mina vänner ❤
 
Juste, glömde säga att idag var andra gången inom 2 veckor som någon slagit sönder rutan på älsklings bil och tagit verktyg, jävla idioter, varför har folk inget liv? 

RSS 2.0