TORSDAG

Sitter i tvättstugan och väntar på att maskinerna ska bli klara (som en gammal tant haha) nej men råkade gå ner för tidigt. Alltså jag älskar vår tvättstuga den är bäst (ja man kan älska en tvättstuga). När jag är klar här ska jag träffa Sofi och sen hem och plugga, ha en trevlig dag!


VÄNDNINGAR I LIVET

Ibland händer det saker som man inte riktigt räknat med, ibland bra saker och ibland dåliga. I mitt fall har det inte varit bra utan den senaste veckan har varit ett jävla helvete rent ut sagt men förhoppningsvis går saker åt rätt håll nu. Har sagt upp mig från flash då detta bara har varit ett stressmoment för mig (har jag insett nu i efterhand) och jag hoppas jag ska klara av skolan nu i slutet också. Är otroligt tacksam för att jag har en väldigt stöttande familj och pojkvän, utan dem vet jag inte vad jag skulle tagit mig till ❤


VÄRLDENS GODASTE KLADDKAKA

 
Kladdkakan:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
 
Gör såhär:
Smält smöret. Blanda ägg och socker först och rör sedan ner resterande ingredienser. Sätt in i ugnen på 150 grader i 35 min. När den är klar kan du börja med fudgen.
 
Maraboufudge:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
100 g marabou mjölkchoklad
100 g smör
 
Gör såhär:
Blanda ihop allt utom smöret i en kastrull och låt koka tills det tjocknat (ca 15 min) ta då av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Häll sedan över den på kladdkakan och låt stelna i kylen.
 
Alltså tror inte ni förstår hur gott det här är haha, sjukt! (om man gillar kladdkaka alltså) Receptet på kladdkakan fick jag av Marita för ett tag sen, den heter egentligen sega choklad rutor men lägger man den i en vanlig form blir den som en kladdkaka och fudgen hittade jag på någon blogg för länge sen, men då bytte jag ut mörk choklad mot marabou :D så gör detta nu, ni kommer inte bli besvikna.

TISDAG

Godmorgon! Sorry för väldigt dålig uppdatering men har inte mått så bra de senaste dagarna så thats why. Skulle spelat in en reklamfilm för eniro idag egentligen men blev ingenting med det :( hälsan måste ju gå först. Somnade klockan halv 8 igår så har sovit över 12 timmar, så nu är det bara att sätta igång och plugga. Ska lägga upp receptet på kladdkakan också som jag lovade ❤


DET ÄR INGEN VANLIG DAG..

..för det är Poddans födelsedag, hurra hurra hurra :D tänk att den här lilla sötnosen redan blir 1 år :) love u ❤


LÖRDAG

Sjukt härligt väder idag, var nere en sväng i sumpan och åt lunch på en uteservering med Sanny och hans kompisar, så jäkla nice att sitta ute dock var jag tvungen att dra rätt snabbt eftersom att jag behövde plugga.. Har varit och köpt lite grejer till paddan också, imorgon fyller plutten 1 år, tänk vad fort tiden går ❤

Poddisen ligger alltid på någon stol här vid mig när jag sitter och pluggar, kan inte låta bli att gå och gosa med honom lite ibland :) han blir alltid så glad när man kommer och så slickar han en överallt i ansiktet haha, min gossboll! 


23.23

Godkväll. Imorse var Jennifer och jossan här, det var trevligt :D sen var jag förbi flash och pappa en sväng och sedan hos frisören. Resten av dagen vill jag bara glömma om man säger så, fyfan.

Har försökt att plugga nu under kvällen och det har väl gått sådär är så himla trött och allmänt slut i huvudet och kroppen bara så känns som att jag inte får in något.. Vilket fall så bakade jag en kladdkaka nyss, men vafan inte ens det lyckades jag med. Har en as god glasyr jag brukar ha på men tänkte prova någon annan den här gången så sökte på kärleksmums (för den glasyren är ju as god?) och blandade ihop en sån men det smakade typ as mycket kaffe? Och det är inte nice, så nu är min kladdkaka förstörd :-( men men det är mitt minsta problem just nu.

Ska lägga upp recept på den "vanliga" kladdkakan jag brukar göra imorgon, för den är så god! Puss och godnatt ❤


HUNGRIG

Godmorgon, idag är det fredag och händer lite roliga saker :) Men först måste jag bara säga: fan vad hungrig jag är!!!! Haha. Alltså jag och Sanny brukar i vanliga fall ha massa saker hemma för vi lägger (typ) alla våra pengar på mat men nu har vi inte handlat sen i söndags så vi har inte ett skit hemma och det har vi inte haft på några dagar heller. Ex igår så skulle jag äta frukost men vi hade inga frysta bär kvar och då kändes det ovärt att äta gröt så jag tänkte göra en macka men nej vi har inte ens bröd hemma? Inte ens i frysen haha så fick göra pannkakor till frukost och det var liksom det enda jag åt fram tills middagen, bra liksom. Blev hungrig på kvällen också för satt och pluggade till typ halv 12 men nej fanns inte ett skit att äta :P så nu kurrar min mage så nu ska jag fan bege mig till centrum och köpa någon god frukost! Tur att det är lön idag ;)

Nog om mat, idag kommer Jennifer till Stockholm så ska träffa henne en sväng, as kul. Sen ska jag till frisören och färga min utväxt, äntligen. Har inte gjort det sen december, sjukt. Älskar att gå till Anna (min frisör) hon är så skön så det blir kul att hänga där ett tag :D Ne nu ska jag klä på mig och dra, neeeeed-fooood ❤


GODNATT FRÅN MIG OCH PODDIS

 


LÖPNING OCH TRÄNINGSTIPS

Hej på er! Har precis varit ute och sprungit runt sjöarna, fick min bästa tid hittills, yeey, men är långt ifrån nöjd, ska börja försöka springa 2 varv runt sjöarna snart så det blir en mil, 5 km är ju ingenting.. Men det får bli när skolan är slut (om 8 dagar!!!!!!) nu har jag fan inte tid haha.

Kunde jag inte bara hållt samma tempo som första km? Hehe och ofta jag sprang på exakt samma tid km 2 och 4? :-D

 

Måste tipsa om detta också!
Om ni har en smartphone så ladda ner dessa appar, tycker dem är as bra! Perfekt när man inte är på gymmet (eller inte har gymkort) och ändå vill köra lite styrka. Man fyller i information, hur lång man är, vikt osv sen väljer man hur avancerat man vill ha sen får man ett program med övningar man ska köra varje dag, mag-appen är bara 3 min sen 5 min på de andra så tar totalt 18 min att köra allt så det är skitbra! Sen är övningarna filmade så man ser exakt hur man gör också. Körde dessa nu efter jag sprungit och det var skit jobbigt (trots att det bara var 18 min) så prova! :D


JAG MÅR DÅLIGT.

Var är världen påväg? Varför kan inte alla bara vara snälla mot varandra? :( / ledsen tjej


TRÖTT

Åh jag är sämst på att ta mig upp på morgonen.. I vanliga fall brukar jag ställa flera klockor för att försäkra mig om att jag verkligen kommer vakna men igår tänkte jag äch Sanny går ju ändå runt 7 (när jag skulle upp) så kommer ju ändå vakna när han går så ställer bara en. Klockan 10 i 7 så försökte Sanny väcka mig men var så jävla trött och ba a men sover 10 min till haha tjena vaknade 10 över 8 istället av mig själv som tur var så hann inte duscha eller någonting men aja. Sitter iaf på tåget påväg till skolan nu och efter föreläsningen ska jag till flash och sen ska jag träna :) ha en trevlig dag!


VÄRT?

Kollade runt lite på statist.se och hittade ett jobb som jag inte hade bangat på att söka.. Det var en reklamfilm för en "exklusiv chokladpralin" i Tyskland, alltså EN reklamfilm och gissa vad betalningen var? Hundra tusen kronor!! Sjukt mycket. Hade lätt sökt om det inte var för att det var några kriterier som inte stämde in på mig, bland annat att man skulle ha ett "naturligt leende". Tror inte direkt dem skulle välja någon med tandställning då haha, hela chokladpralinen sitter fast i tandställningen man ba tjaa! Nej men kanske ska söka ändå, vore ju charmigt..

 


Godkväll

Sitter och kliar en liten trött nini som ligger här brevid mig :-) Idag har jag jobbat, var inte lika stressigt denna gång så det var skönt :D Bara en retur (hatar returer får ångest när jag tänker på dem). Nu ska jag plugga resten av kvällen och imorgon ska jag upp tidigt och åka till skolan, sista föreläsningen innan sommarlovet, whoh! Puss ❤


LOVEU


MARINAD

Hej på er! Tänkte tipsa om en jätte god marinad jag har gjort de 2 senaste gångerna vi grillat kyckling så körde på samma nu igen (haha kommer fan tröttna på grillat snart så mycket som vi använder den). Vilket fall det jag hade i var: rapsolja, soya, sweetchili, vitlök, grillkrydda, salt och harissa. Jag måttar aldrig när jag gör marinad så vet aldrig exakt hur mycket jag tar av allt men det är bara att prova sig fram, brukar alltid smaka lite grann på marinaden också och då brukar man känna om det fattas nått!


GRÖT- FRUKOST


Har precis varit ute och sprungit runt sjöarna och ätit en sen frukost. Brukar nästan alltid äta detta på morgonen dels för att det är sjukt nyttigt och dels för att det är gott och mättande. Det du behöver är: fiberhavregryn, fitnessgurus protein pulver vanilla wildberry (har du annat proteinpulver hemma kan du köra på det) bär, kanel och linfrön. Det är bara att följa anvisningarna på paketet av fiberhavregrynen när du ska göra gröten sen blandar du bara i resterande ingredienser och kokar upp. Jag brukar dock värma bären för sig om de är frysta och hälla gröten över dem. Sen har jag alltid mjölk till och ibland lite kokosflingor på för att lyxa till det ;) nu ska jag plugga innan Tessan kommer hit, puss

TJABBAH

Sitter och väntar på tuben i Solna C (fett b). Har varit och ätit subway med mina homie-s jess och fill, men det var inte ens gott? Ovärt liksom, gillar bara grillad mat numera, eller? Ska hem och tenta plugga lite nu sen får vi se vad som händer, puss då. Ps Eurovision är tråkigt ds.


1, 2, 3

Fanta och rose! Bra kväll det här.


FOREVER ALONE

Sitter i min ensamhet och fikar och filosoferar, frågor på det? Nää tänkte väl det.


BRA START PÅ DAGEN..

Den här dagen är piss, det är dåligt väder, jag vaknade med huvudvärk och var as hungrig och när jag gjort min standard gröt som jag alltid äter till frukost (ska visa i ett annat inlägg sen) så ser jag att vi inte har någon mjölk :-( Så nu sitter jag här men en klum gröt som jag försöker trycka i mig och vet att jag måste plugga hela dagen depp-mode på hög nivå.


GRILLAT ÄR GODAST


GOTTIT

Det blev faktiskt väldigt bra, dock har dem inget namn hehe, förslag? Men här är receptet iaf:

Första delen:
4 digestivekex
25 g smör
Knäckformar

Gör såhär:
Smält smöret. Krossa kexen grovt och blanda ner det smälta smöret. Tryck ut små "bottnar" eller vad man ska säga i botten av knäckformarna. När du gjort det på små många du vill ha, jag gjorde ca 25 st så ställ det åt sidan och börja med nästa del:

Andra delen:
2 dl grädde
0,5 dl gelesockermulti
1 tsk vaniljsocker
Halv pressad citron
(Det här är alltså mitt standard- pannacotta recept fast jag tillsatt citron och tog vaniljpulver istället för vaniljstång)

Gör såhär:
Blanda ihop allt i en kastrull och låt koka i ca 30 sek, ta sedan en liten sked och häll över pannacottan i formarna som du förberedde innan.
Ställ sedan in detta i frysen några timmar så det stelnar.

Sista delen:
50 g vitchoklad
1 dl grädde
River skal från en halv citron
100 g Philadelphiaost
0,5 dl florsocker

Gör såhär:
Smält chokladen och vispa ihop allt med elvisp. Sen när formarna har stelnat så tar du bort pappret och spritsar du ut fyllningen på bottnarna och sen in i frysen eller kylen så dem blir kalla och goda :-)

Puhh.. As långt recept haha och as pilligt men fan vad gott det blev!


IF IT DOESN'T CHALLENGE YOU IT DOESN'T CHANGE YOU

 
 
 
Idag när jag var på gymmet så körde jag ett styrkepass (rygg & biceps) efter ett sånt pass är man rätt död i kroppen så jag brukar inte orka köra kondition efteråt men jag ville ändå köra någonting så bestämde mig iaf för att köra 15 min på crosstrainern (bättre än ingenting liksom). Sagt och gjort och när jag var klar så stod jag typ dubbelvikt och försökte hämta andan, svetten rann och jag såg förmodligen ut som en tomat i ansiktet. Och var vill jag komma med detta? Jo, samtidigt som mig var det en tjej bredvid som också ställde sig på crosstrainern och komiskt nog gick hon av samtidigt också. Skillnaden var bara att när hon gick av var hon inte ens andfådd, hon såg inte det minsta trött ut och hon var defentivt inte svettig och dessutom kollade hon snett på mig (bitch).
 
Vilket fall det jag vill komma till är, vad är det ens för mening att gå till gymmet om man inte vill ta ut sig? För kom igen, det funkar inte att chilla runt och "mys träna" vill man ha resultat och förändras så måste man anstränga sig, och nej det är fan inte roligt alla gånger jag vet inte hur många gånger jag sprungit på bandet (eller nu när jag springer ute) och ba: "nej orkar inte mer nu stannar jag" men vet ni vad, varje gång jag känner så, så tänker jag: If it doesn't challenge you it doesn't change you. Vilket är så jävla sant och då pressar jag mig själv lite extra för att orka springa klart den sista biten för jag vet att om jag gör det så kommer jag orka springa ännu längre nästa gång! Så nästa gång ni tränar och tänker "ge upp" så tänk på det där uttrycket då, det hjälper, jag lovar :-) Sen när man är klar och vet att man sprang den där sista biten man "egentligen inte orkade" istället för att stanna så känner man sig duktig också!
 
Nu ska jag fortsätta och fixa här hemma, har tvättat och städat paddans bur så nu måste jag damsuga och städa upp resten, måste hinna plugga också.. det är alltid prio sist typ haha men är såå skoltrött just nu vill bara ha sommarlov. Juste har tänkt ihop en efterätt i mitt huvud (normal tjej?) som jag ska prova att göra idag också, om det det blir bra lägger jag upp recept sen :-)

GODMORGON!

Sitter på balkongen och pluggar solen :-) håller på och springer i tvättstugan också, vi har inte tvättat sen dagen vi flyttade så var lite panik här hemma, inga underkläder kvar typ haha!

Vår balkong är lite tråkig nu, vill köpa lite fina blommor och någon hylla plus nya möbler också haha, mycket man vill ha. 


NEW IN

Godkväll på er! Majgod vilken dag jag haft haha. Det har dragit igång en ny kampanj på flash den här veckan, köp 3 plagg betala för 2. Så som ni förstår drar det till sig lite extra folk men det är ju bara kul dock finns det ett jävligt stort problem haha och det är att det är hur krångligt som helst att göra retur.

Att göra en retur i vanliga fall är också jobbigt för man måste fylla i massa papper och grejer men göra en retur på det här åhh as invecklat? För tänk er såhär: om man köper 3 plagg låt säga för 100, 200 och 300 kr, då får man ju det för 100 gratis och man betalar 500 kronor totalt. Kommer då kunden tillbaka och inte längre vill ha de plaggen som kostade 200 och 300 kronor då kan man ju inte ge tillbaka 500 kr för då blir ju de sista gratis och då kan man ju göra så hela tiden och få gratis kläder. Så istället får man returnera hela kvittot, dra av den summan som var "gratis" och ge tillbaka de pengarna som blir kvar i det här fallet 400 kr. Okej det låter inte så jobbigt nu kanske för tog det "lättaste exemplet". Och det är betydligt jobbigare att stå och räkna ut det här i kassan när det är kö och folk är stressade och man måste verkligen tänka ut allt själv också för den där kassan är typ från stenåldern.

Vilket fall idag jobbade jag själv första gången och ja vad tror ni händer: först kommer det en tjej och ska göra en retur på ett helt 3 för 2 köp, direkt efter kommer en till och hon har köpt på det här erbjudandet då och vill lämna tillbaka ett av plaggen och efter det kommer det en tjej som också köpt 3 för 2 och vill byta storlek på ett plagg och byta en kjol mot ett par byxor och eftersom att hon skulle ha ett nytt plagg var jag då tvungen att göra ett nytt kvitto för det osv. Och dem här personerna kommer liksom direkt efter varandra (såklart) så det tar lång tid, blir kö för folk ville handla också, streeeeeeessss på den, inte kul kan jag säga er haha. Men ringde Linda som fick hjälpa mig lite över tele för blev lite mycket där, men annars gick det bra haha.

Har precis tryckt i mig en kebabtallrik och tänkte försöka plugga lite, kommer ju gå bra, hjärna är helt borta efter den här dagen men får försöka. Juste eftersom att jag jobbade mitt första riktiga pass idag så fick jag min rabatt också heeeeeello så köpte ett par byxor och 2 tröjor:


TIPS!

Tänkte tipsa om en god grej man kan göra om man har tacoköttfärs kvar. Det är superenkelt och förvånansvärt gott, allt du behöver är detta:
 
 
Det går naturligtvis bra med vilket bröd som helst, man kan ta det man tycke rär gott. Bre på philadelphia ost (eller annan färskost) på med tacoköttfärsen, två skivor ost och in i toast maskinen och walla:
 
 
En supergod toast, så om ni inte har provat detta så gör det nästa gång ni ätit tacos :)
Nu ska jag iväg till jobbet, ska jobba mitt första riktiga pass (har bara gått på upplärningstimmar innan) så ska stänga själv och grejer.. lite sådär nervöst men förhoppningsvis går det bra, puss!

TANDSTÄLLNING

Förrutom att byta jobb och flytta (haha ja mycket hinner hända på två månader) så har jag även skaffat tandställning! Så-jävla-glad. För er som missat det (ehh går det ens?) så såg jag ut som en hare i käften och tack gud (eller typ Sanny) att jag äntligen har fått tandställning. Okej just nu är det inte så snyggt men det är så värt det. Har haft det exakt en vecka nu och börjar vänja mig dock har jag haft sjukt ont men inte konstigt med tanke på att tänderna börjar flytta på sig på en gång:
 
 
Försökte ta en så likvärdig bild som möjligt men a det här är efter en vecka och man ser ju redan lite skillnad om man kollar på tänderna som är brevid framtänderna, coolt egentligen och tänk sen när jag haft den 1,5-2 år och får ta bort den, läääängtar.
 
 

FLASH

Hej på er! Råkade somna om imorse och vakna elva, ångest med tanke på att det var min pluggtid jag sov bort. Drog iaf ut och sprang sen har Amanda och pappa varit över på en fika. Nu är jag påväg och ska jobba mina 2 sista upplärningstimmar i Solna centrum. Jobbar egentligen i sumpan men ska vara här nått pass i sommar också så måste lära mig deras kassasystem. Och a för er som missat det så har jag nytt jobb alltså, på flash, riktigt nice! Hörs sen ❤


STANDARD

Måste ju inviga den nya kategorin.


NYA GREJER BAH

 

Åhh är typ övertaggad på att blogga, normalt liksom. Men innan jag drar igång så tänkte jag berätta vad jag har tänkt osv. Precis som innan så kommer jag skriva om mitt väldigt spännande liv (haha not men a) har även lagt till 3 nya kategorier till höger: "mat och grejer", "efterrätter och andra sötsaker" och "träning och nyttiga grejer". Som ni kanske förstår på namnen av de första kategorierna så tänkte jag börja lägga upp recept, både sånt som jag hittar på nätet/tidningar etc men även sånt som jag kommer på själv, så hoppas ni kommer gilla det :)

 
Sen träningskategorin är lite oklar än sålänge, men tänkte iaf ha den för att lägga upp lite tips om bra övningar, fitness produkter, något nyttigt recept kanske osv. Sen kanske min PT Sanny C Svensson säger nått smart någon gång som jag vill dela med mig av.
 
A det var de, puss då!

 


OMG IM BACK

Alltså jag har på riktigt saknat min blogg (fäller en tår). Så tänkte börja blogga igen liksom, hur bra? Återkommer snart med lite mer info osv (omg leker viktig haha). Hörs snart igen kompisar! / vet att ni saknat mig


RSS 2.0